Ατέλειωτοι αρραβώνες

26.04.2011
Για πολλά χρόνια απαντούν στην ερώτηση «Μα πότε θα πανρευτείτε»; Η Ελενα και ο Τόνι Μαυρίδης είναι το ζευγάρι που αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε τα media οπωσδήποτε να εφεύρουν.

Για τους μη γνωρίζοντες το Γκέτεμποργκ (Γκιτεμπούργκεν επί το ελληνικότερον, όπως το έλεγαν παλιά οι Ελληνες ναυτικοί) παράγει κυρίως ξυλεία. Επίσης είναι το κέντρο της ελληνικής ομογένειας της φίλης και συμμάχου Σουηδίας. Γι’ αυτό πού και πού μας δίνουν στην Eurovision «deux points» ή και περισσότερο. Εκεί, λοιπόν, πριν από 12-13 χρόνια ήρθαν κοντά δυο Ελληνόπουλα: Η Ελενα και ο Αντώνης, ευρωπαϊστί Τόνυ. Αυτή η ένωση ήταν η επιτομή της φράσης «τα ετερώνυμα έλκονται». Δηλαδή πιο ετερώνυμα δεν γίνεται. Διότι είχαν μεν περίπου μία δεκαετία διαφορά, αλλά ήταν και η μέρα με τη νύχτα ως χαρακτήρες. Εκείνη έξω καρδιά, εκείνος πολύ πιο εσωστρεφής. Η διαφορά ηλικίας πάντως γεφυρώνεται, αφού ο έρως χρόνια δεν κοιτά κι από την άλλη ο άντρας πρέπει να έχει παρελθόν. Και σε αυτό -το παρελθόν δηλαδή- η Ελενα κράτησε τα πατροπαράδοτα. Οταν εκείνη ξεκίναγε ως έφηβη να κάνει χορό, τραγούδι, υποκριτική, εκείνος είχε ζήσει τη ζωή του. Με την καλή έννοια βέβαια καθώς δούλευε κυρίως νύχτα.

Εδώ όμως ξεκινά το σουηδικό μοντέλο συμβίωσης, που ουδεμία σχέση έχει με τη δική μας κουλτούρα. Αν δηλαδή οι συμπατριώτισσές μας ονειρεύονται την αποκατάσταση διά μέσου του γάμου, η Ελενα Παπαρίζου αντιστέκεται σθεναρά σε αυτό. Τι κι αν μέχρι στιγμής τους έχουν παντρέψει κρυφά διψήφιες φορές; Η ίδια δεν φαίνεται να θέλει ούτε να φορέσει νυφικό ούτε να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας -όπως λένε και οι μαρτυρίες των ρεπόρτερ-, ούτε καν να γίνει Ελενα Παπαρίζου-Μαυρίδη. Κι αν νομίζει κανείς ότι ακόμα και με αυτή την άρνησή της ζουν μια ζωή ήρεμη όπως στις σκανδιναβικές ταινίες, και εκεί απατούνται. Διότι και στα εν λόγω φίλμ, ενώ όλα ξεκινούν νηφάλια κάποια στιγμή θα έρθει και η ανατροπή. Στην περίπτωση αυτή ξυπνά το ελληνικό ταμπεραμέντο και έρχονται τα πάνω κάτω. Παραδόξως έχουν στην πορεία τους να επιδείξουν μόνο δύο χωρισμούς. Ο πρώτος είχε συμβεί μια τριετία πριν, όπου μάλιστα ο ένας από τους δυο είχε φύγει από το σπίτι και έμενε αλλού. Ο δεύτερος συνέβη πριν από λίγο καιρό Γκρίνιες, καβγάδες, φωνές ήταν στην ημερησία διάταξη. Οταν πέρασε η πρώτη μεγάλη κρίση, αποφάσισαν να δουν -με συλλογικές πάντα διαδικασίες- τι έχει συμβεί μεταξύ τους. Τρίτο πρόσωπο δεν υπήρξε ποτέ, κάτι άλλο σοβαρό δεν είχε συμβεί, άρα ποιο θα μπορούσε να είναι το πρόβλημα; Φυσικά ο κορεσμός από μόνος του θα μπορούσε να ήταν αιτία χωρισμού, όμως από την άλλη έχουν ζήσει τόσα πολλά μαζί. Ετσι, νίκησε ο έρωτας και τώρα θα περάσουν μαζί το Πάσχα στη Σουηδία.

Κατά τα άλλα είναι ένα ευτυχισμένο ζευγάρι, με εκείνη να είναι μπροστά από τα φώτα και εκείνον να κινείται διακριτικά γύρω της, καθώς είναι ο φύλακας άγγελός της, όσο αφορά την καριέρα της, ενώ της έχει γράψει και κάποια τραγούδια. Το προηγούμενο καλοκαίρι, πάντως, που εκείνη έκανε περιοδεία μαζί με τους Onirama, όχι μόνο ήταν συνέχεια μαζί, αλλά αυτή η τουρνέ ανανέωσε και τον έρωτά τους. Και ναι, κάποιοι ορκίζονται ότι είδαν τον Τόνυ να μιλάει περισσότερο και να χαμογελάει. Αλλωστε, όσοι τον γνωρίζουν προσωπικά κάνουν λόγο για έναν πολύ γλυκό και ευγενικό άντρα.

Αυτό το love story, πάντως, αποδεικνύει περίτρανα ότι αν μια τραγουδίστρια έχει όντως ενδιαφέρον και καλλιτεχνική αξία, όπως η Ελενα, μπορεί να απασχολεί ανελλιπώς τα media έστω και αν βρίσκεται σε πολλά χρόνια μόνιμης και σοβαρής σχέσης.

Η ελενα παπαριζου εχει δηλώσει στο παρελθόν για τον Τόνυ: «Για να καταφέρουν δύο άνθρωποι να είναι τόσα χρόνια μαζί σημαίνει ότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Εχουμε τσακωθεί, σίγουρα, αλλά δεν χωρίσαμε ποτέ. Είμαστε δύο άνθρωποι ελεύθεροι μέσα στη σχέση».

  • Δηλώσεις

ΣΠΥΡΟΣ ΛΙΓΝΟΣ