Βάσια Λόη: Θα ήθελα να κάνω πρωινό"

28.07.2008
Η φετινή τηλεοπτική σεζόν σχεδόν ολοκληρώθηκε. Η Βάσια Λόη, μία από τις νικήτριές της, λίγο πριν φύγει για διακοπές στη Χαλκιδική απαντάει στο ΛΟΙΠΟΝ αναφορικά με τις φήμες που τη θέλουν να έχει επαφές για την παρουσίαση του «Πρωινού καφέ» και κάνει έναν απολογισμό της χρονιάς που τελείωσε. Με ποιους κάνει παρέα από το χώρο; Τι βλέπει στη μικρή οθόνη; Ποια είναι η σχέση της με τις συναδέλφους της στο σταθμό;

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν σχεδόν ολοκληρώθηκε. Η Βάσια Λόη, μία από τις νικήτριές της, λίγο πριν φύγει για διακοπές στη Χαλκιδική απαντάει στο ΛΟΙΠΟΝ αναφορικά με τις φήμες που τη θέλουν να έχει επαφές για την παρουσίαση του «Πρωινού καφέ» και κάνει έναν απολογισμό της χρονιάς που τελείωσε. Με ποιους κάνει παρέα από το χώρο; Τι βλέπει στη μικρή οθόνη; Ποια είναι η σχέση της με τις συναδέλφους της στο σταθμό;

Για το «ΤV Weekend» η χρονιά ολοκληρώνεται με υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται η καλή πορεία της εκπομπής;

«Δεν υπάρχει συνήθεια... Δουλέψαμε πάρα πολύ για να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Η εκπομπή φέτος ήταν περισσότερο δουλεμένη από κάθε άλλη χρονιά. Είχε πολλά, αλλά όχι μεγάλα θέματα, που τραβιούνται από τα μαλλιά, ώστε να μην κουράζονται οι τηλεθεατές. Νομίζω πως το πετύχαμε. Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, μην ξεχνάς πως μέχρι το Φλεβάρη είχαμε απέναντι εκπομπή αντίστοιχης θεματολογίας και όταν αυτή τελείωσε, δεν παίζαμε απέναντι σε μαύρο. Παρ όλα αυτά, σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και διαφορετικό κοινό, όπως αυτό του Σαββατοκύριακου, καταφέραμε να ανεβάσουμε το μέσο όρο τηλεθέασης της εκπομπής».

Πώς θα χαρακτήριζες τη φετινή τηλεοπτική χρονιά;

«Μάλλον ανιαρή! Χωρίς εκπλήξεις, χωρίς ανατροπές και με τα σημαντικά πρόσωπα να επιλέγουν την ασφάλεια της τηλεοπτικής στέγης που ήδη βρίσκονται. Σε γενικές γραμμές νομίζω πως ήταν πολύ ήσυχα τα πράγματα».

Τι παρακολούθησες φέτος στην τηλεόραση;

«Τα πάντα, λόγω δουλειάς, ακόμη και στα μικρότερα κανάλια. Το μόνο που μέχρι σήμερα δεν έχω καταφέρει να δω είναι καθημερινή σειρά. Δεν έχω δει, ας πούμε, ποτέ ολόκληρο επεισόδιο της Μαρίας της άσχημης».

Η διοργάνωση «Πρόσωπα 2008» βράβευσε φέτος εκείνους που ξεχώρισαν στη μικρή οθόνη. Του χρόνου η διοργάνωση θα προβληθεί από το Alter. Θα ήθελες να είσαι παρουσιάστρια της βραδιάς; Πιστεύεις ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να διαφοροποιηθεί;

«Ο παρουσιαστής ή η παρουσιάστρια αποτελούν επιλογή του καναλιού. Όλοι θα ήθελαν να παρουσιάσουν μια τόσο επιτυχημένη διοργάνωση. Είναι τιμητικό για έναν παρουσιαστή.

Ο κ. Πρέκας έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια πάρα πολύ καλή δουλειά. Εγώ αυτό που ίσως θα ήθελα ως τηλεθεάτρια είναι μια βραδιά πιο σφιχτή και μικρότερη σε διάρκεια, δεν ξέρω όμως κατά πόσον είναι εφικτό, δεδομένου των πολλών βραβείων που δίνονται».

Την επόμενη μέρα εμφανίστηκες στο καινούργιο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1, γεγονός που πυροδότησε εκ νέου τις φήμες για μετεγγραφή σου. Τελικά, έχεις κάνει επαφές και συζητήσεις για την παρουσίαση του «Πρωινού καφέ»;

«Όχι, δεν έχει γίνει τίποτα».

Θα σε ενδιέφερε να παρουσιάσεις πρωινό;

«Σαφώς και θα με ενδιέφερε, αρκεί να υπήρχε ένα πολύ καλό concept και μια εξίσου δυνατή ομάδα να το υποστηρίζει».

Στο Αlter;

«Στο Alter υπάρχει το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση και αυτή είναι η Μαριέττα Χρουσαλά. Είναι μια πάρα πολύ καλή παρουσία».

Άρα συνεχίζεις με το «ΤV Weekend»... Θα προκύψουν αλλαγές στο πάνελ της εκπομπής;

«Απ όσο γνωρίζω μέχρι τώρα η ομάδα παραμένει η ίδια. Το λέω αυτό, γιατί η διευθύντρια του ψυχαγωγικού προγράμματος, η Ζήνα Κουτσελίνη, είναι αυτή που παίρνει τις τελικές αποφάσεις. Δεν νομίζω, πάντως, να υπάρξουν αλλαγές, εκτός από τα σκηνικά μας, που σίγουρα θα ανανεωθούν».

Είναι λίγο παρεξηγημένοι οι παρουσιαστές των ψυχαγωγικών εκπομπών του συγκεκριμένου ύφους. Πρόσφατα η Τατιάνα Στεφανίδου είπε πως έκανε μεσημεριανό gossip καθαρά για τα νούμερα τηλεθέασης. Έχεις εισπράξει απορριπτικά βλέμματα ή ειρωνικά σχόλια από συναδέλφους σου αμιγώς δημοσιογραφικών προγραμμάτων;

«Όχι, ποτέ. Άλλωστε, έχουμε φιλοξενήσει πολλά πρόσωπα από το χώρο της ενημέρωσης. Πιστεύω πως έχει να κάνει περισσότερο με τον άνθρωπο και πώς χειρίζεσαι τα θέματα. Οι εκπομπές πια έχουν αλλάξει, είναι πιο δουλεμένες. Φέτος ήταν στην πρώτη γραμμή τα ρεπορτάζ-αφιερώματα σε γνωστά πρόσωπα. Δεν υπάρχει πια το άρπα κόλλα...».

Κάποια από τις «αποκαλυπτικές» ιστορίες που έχουν κατά καιρούς προβληθεί στην εκπομπή έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα σε κάποιο πρόσωπο;

«Κοίτα, η εκπομπή έχει πάντα αποκλειστικά θέματα, όχι όμως με σκοπό να θιγεί η προσωπικότητα αυτού με τον οποίο ασχολείται το ρεπορτάζ. Τα πρόσωπα είναι πάντα ενημερωμένα από πριν. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως κάποιοι δεν έχουν στεναχωρηθεί, όμως πάντα φροντίζουμε να τηρούνται κάποια όρια και να μην προσβάλλεται κανείς».

Υπήρξε κάποια φορά που ήρθες σε πραγματικά δύσκολη θέση;

«Μέχρι σήμερα όχι. Ειδικά με τα πρόσωπα που συνομιλώ στα ζωντανά (links) έχω συνεννοηθεί από πριν μαζί τους. Τους σέβομαι και με σέβονται».

Είναι τελικά στημένες κάποιες αντιπαραθέσεις στα πάνελ των μεσημβρινών εκπομπών;

«Εγώ δεν έχω καταλάβει να γίνεται κάτι τέτοιο. Στη δική μας εκπομπή δεν έχει συμβεί ποτέ. Ούτε καθοδηγήσεις από το control είχαμε ποτέ ούτε προσυνεννοημένες κόντρες. Η φασαρία δεν είναι καλός δείκτης για το τηλεοπτικό κοινό. Εγώ ως τηλεθεάτρια κουράζομαι και κάνω ζάπινγκ».

Πού πιστεύεις ότι ξεπερνιέται η κόκκινη γραμμή στo «ΤV Weekend»; Πρόσφατα ακούσαμε τον Στέφανο Ορφανίδη να διαφημίζει τον ανδρισμό του...

«Ο Στέφανος είναι ένας άνθρωπος με χιούμορ. Δεν ξέφυγε από τα όρια της ευπρέπειας. Μέχρι εκεί που τα είπε καλά είναι. (Γέλια.)».

Η ρουμπρίκα με τις ηλικίες, αν και αντιγράφηκε και από άλλες εκπομπές, προκάλεσε επίσης πολλά σχόλια...

«Εντάξει, δεν έπεσε κανένας και σε κατάθλιψη! Με έχει πάρει τηλέφωνο η Βέρα Λάμπρου για να μου πει πως δεν είναι 43, όπως είπαμε στην εκπομπή, αλλά 28 στα 29. Το διορθώσαμε και αφήνουμε τα συμπεράσματα στο τηλεοπτικό κοινό».

Φέτος είδαμε να έρχονται στο φως της δημοσιότητας πολλές υποθέσεις ναρκωτικών με επωνύμους. Εσύ έχεις δοκιμάσει; Έχεις δει να κάνουν χρήση μπροστά σου;

«Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, ούτε έχω δει. Ούτε καν καπνίζω. Επίσης, δεν πολυβγαίνω και δεν πίνω αλκοόλ. Οι υποθέσεις που είδαν φέτος το φως της δημοσιότητας ήταν ιδιαίτερα δυσάρεστες για το κοινό. Κάποιοι από αυτούς που ενεπλάκησαν με τα ναρκωτικά θεωρούνται πρότυπα για τον κόσμο».

Υπάρχουν και οι διάττοντες αστέρες των εκπομπών κοινωνικού σχολιασμού. Τελικά, πρόσωπα όπως η Ρούλα Βροχοπούλου, ο Γιάννης Γαλάτης, η Έφη Θώδη πόσο αφορούν το τηλεοπτικό κοινό και τι σχέση έχουν με την ελληνική showbiz;

«Όταν παίζαμε τα συγκεκριμένα πρόσωπα, ενδιέφεραν τον κόσμο και αυτό γινόταν αντιληπτό από τα μηνύματα που παίρναμε στο τηλεφωνικό κέντρο. Δεν σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα αρέσουν για πάντα. Για ένα διάστημα ο κόσμος τα βλέπει».

Είσαι ωραία γυναίκα, κάνεις νούμερα τηλεθέασης και έχεις την εύνοια του κοινού. Πιστεύεις ότι άλλες παρουσιάστριες του σταθμού σε ζηλεύουν;

«Ούτε έχω αντιληφθεί κάτι τέτοιο ούτε έχω αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα κάποιο πρόβλημα».

Ξεκίνησες την καριέρα σου από το διαγωνισμό των Playmate. Είχες δεχθεί καμιά ανήθικη πρόταση στα παρασκήνια;

«Ξεκίνησα από το ελεύθερο ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και μετά έλαβα μέρος στο διαγωνισμό. Δεν μου συνέβη τίποτα άσχημο, ούτε και άκουσα να έχει συμβεί σε κάποια άλλη κοπέλα. Θεωρώ πως στους διαγωνισμούς ομορφιάς αισθάνεσαι ασφαλής. Όταν βγεις, υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι, όπως σε όλα τα επαγγέλματα».

Μια επιτυχημένη καριέρα στην τηλεόραση οδηγεί σε αποτυχία στην προσωπική ζωή ή το αντίθετο;

«Δεν υπάρχουν δεδομένα. Εξαρτάται από τον άνθρωπο. Μπορεί να απορροφηθείς στη δουλειά και να μην έχεις την ελευθερία του χρόνου που θέλεις, αλλά μπορεί και να καταφέρεις να τα συνδυάζεις ιδανικά. Από σένα εξαρτάται αν θα τα καταφέρεις και τι θέλεις περισσότερο. Υπάρχουν επιτυχημένα παραδείγματα ανθρώπων του χώρου που έχουν καριέρα και οικογένεια».

Γιατί είσαι μόνη στην προσωπική σου ζωή;

«Υπάρχουν διαστήματα που είμαι μόνη και άλλα που έχω σχέση. Αυτήν την περίοδο είμαι καλά». (Γέλια.)

Στο πλάνο σου βρίσκονται οι λέξεις «γάμος», «οικογένεια», «παιδιά»;

«Βέβαια βρίσκονται και θα ήθελα να γίνουν σύντομα».

Ποιος τύπος άντρα σε ελκύει;

«Δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση. Θέλω ο άντρας να μου κάνει αυτό που λέμε κλικ και να είναι ειλικρινής. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τύπος, θέλω με τον άντρα που είναι μαζί μου να ταιριάζω και να αισθάνομαι καλά».

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

«Στον ελάχιστο που έχω να είμαι με τους φίλους και τους συνεργάτες μου. Πηγαίνω επίσης σινεμά και για ψώνια με τις φίλες μου».

Κάνεις παρέα με πρόσωπα από το χώρο;

«Με έναν άνθρωπο που επικοινωνώ άριστα είναι η Σοφία Αλιμπέρτη. Είναι ξεχωριστή. Τη θαυμάζω ως παρουσιάστρια και ως άνθρωπο. Με τον Χάρη Λεμπιδάκη κάνω επίσης πολλή παρέα και μάλιστα από τότε που φοιτούσαμε μαζί στη σχολή δημοσιογραφίας. Φέτος κάνω πολλή παρέα και με τον Δημήτρη Σαράντο. Ο Χάρης και ο Δημήτρης είναι σαν αδέρφια μου».

Ποια είναι τα σχέδιά σου μετά το τέλος της εκπομπής;

«Θα πάω στη Χαλκιδική, στο εξοχικό των γονιών μου, και λίγες ημέρες στη Μύκονο με τους συνεργάτες μου, τον Χάρη, τον Δημήτρη και την Κική».