Γαρμπή - Σχοινάς: γιατί πούλησαν τα σπίτια τους

01.04.2011
Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε η αγαπημένη τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή στο περιοδικό "Down Town" όπου ξεκαθάρισε τι ακριβώς συμβαίνει με την οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει η ίδια αλλά και ο σύζυγός της Διονύσης Σχοινάς.

Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε η αγαπημένη τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή στο περιοδικό "Down Town" όπου ξεκαθάρισε τι ακριβώς συμβαίνει με την οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει η ίδια αλλά και ο σύζυγός της Διονύσης Σχοινάς.

Η Γαρμπή, που τον τελευταίο καιρό φήμες την θέλουν να υποφέρει από την οικονομική κρίση, αποκάλυψε πως η πώληση των ακινήτων που βγήκε στην επιφάνεια, είχε γίνει πολύ πριν μας χτυπήσει η οικονομική κρίση:

"Τι να κάνουμε τώρα; Να βγαίνουμε με τον Διονύση και να λέμε “είμαστε καλά οικονομικά”; Καταρχήν δουλέψαμε. Δεν τα κλέψαμε, δεν τα πήραμε απ' όλους γι' αυτό και δεν θα τα δηλώσουμε πουθενά αλλού εκτός από την εφορία. Να σου πω πως κάθομαι σπίτι και πως βλέπω αγκαλιά με τον άντρα μου και τον γιο μου τηλεόραση; Να σου πω πως δεν μου λέει κάτι να βγω ή να με δουν ή να πουν;

Πουλήσαμε πριν από το αποκορύφωμα της κρίσης δύο σπίτια, διότι το θεωρήσαμε –όπως και ήταν τελικά- καλή οικονομική κίνηση. Θα δώσουμε λόγο γιατί το κάναμε ή είχαμε συνηθίσει το περιβάλλον που εξαπολύει τις φήμες σε καμία επίδειξη πλούτου και τώρα το μαζέψαμε και αλλάξαμε συνήθειες; Τηλεόραση σπίτι βλέπαμε, θέατρο πηγαίναμε κι αυτά συνεχίζουμε να κάνουμε".

Την άποψη αυτή είχε υποστηρίξει και ο οικονομικός σύμβουλος του ζευγους Γαρμπή- Σχοινά όταν πριν μερικές ημέρες είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

"Η οικογένεια της Καίτης και του Διονύση έχει ισχυρή κεφαλαιακή βάση, με μεγάλη ακίνητη περιουσία. Έχει σπίτια στην Κεφαλονιά, στην Επίδαυρο, μεζονέτα στο Καστρί και άλλα... Όλα αυτά τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν είναι απαίσια κατασκευάσματα και δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση. Η οικονομική πολιτική της οικογένειας προσαρμόζεται σύμφωνα με τις εκάστοτε τάσεις της αγοράς. Ανέκαθεν διαχειριζόμασταν την ακίνητη περιουσία αντικαθιστώντας τη με περισσότερο κερδοφόρα ακίνητα, πουλώντας τα προηγούμενα σε πολύ ψηλότερες τιμές από τις τιμές αγοράς. Το σπίτι στην αρχαία Επίδαυρο αποτελεί επενδυτική πρόκληση για σοβαρούς επενδυτές και, σύμφωνα με τις προτάσεις που θα μας κάνουν, λειτουργούμε ανάλογα, υπό την προϋπόθεση ότι θα επενδύσουμε ξανά το ποσό της αξίας αγοράς του ακινήτου. Προς το παρόν δεν ψάχνουμε για κάτι, εκτός αν βρεθεί κάποιος που θα αντιληφθεί την αξία του".

Ταυτόχρονα, η αγαπητή στο κοινό τραγουδίστρια ξεκαθαρίζει πως δεν ήταν οικονομικοί οι λόγοι που την έκαναν να πάρει την απόφαση να επιστρέψει στο πατρικό της σπίτι:

"Μεγαλώνουμε και θέλουμε ο ένας τη φροντίδα του άλλου. Δεν έπρεπε να έχω φύγει ποτέ από το σπίτι των δικών μου. Μετανιώνω. Θυμάσαι που σου έλεγα για το ότι ερχόταν κάθε μέρα στο σπίτι που ζούσα ο πατέρας μου και μου έφερνε το καλαθάκι με το φαγητό μαγειρεμένο από τη μάνα μου; Βρέξει, χιονίσει, ερχόταν! Πέρασε και μια περιπέτεια με την υγεία του. Τρόμαξα! Ε, και, όπως και να το κάνουμε, είναι αλλιώς να μένει, όταν πηγαίνεις κάπου, το παιδί σου με τον παππού και τη γιαγιά και αλλιώς με μια ξένη γυναίκα. Είναι αλλιώς η οικογένεια, η ασφάλεια, η αγάπη, η κάθε μέρα σου, όταν είμαστε όλοι μαζί. Δεν είναι έτσι;"

Και μπορεί ο σύζυγός της Διονύσης Σχοινάς να είχε δηλώσει μεταξύ σοβαρού και αστείου πως το σκέφτονται να μετακομίσουν στο εξωτερικό οικογενειακώς, όμως η Καίτη είναι αμετακίνητη:

"Πλάκα έκανε ο Διονύσης και την κάνει πάντα αυτή την πλάκα. Όταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό, συνήθως δεν θέλει να γυρίσει πίσω. Εγώ πάλι φιλώ το χώμα μόλις επιστρέφουμε. Είμαι αμετακίνητη ό,τι και να λέει".

Το μόνο που φαίνεται να προβληματίζει πραγματικά τη Γαρμπή αυτό το διάστημα, είναι τα κιλάκια που έχει πάρει. Τρόμαξε μάλιστα τόσο όταν είδε τον εαυτό της που αποφάσισε για πρώτη φορά να κάνει δίαιτα:

"Είδα κάτι τερατώδεις φωτογραφίες μου στα περιοδικά πρόσφατα και σοκαρίστηκα. Έχω βάλει τέσσερα κιλά. Ε, μου φάνηκαν πολύ! Στο φακό κάπως είμαι. Κάπως το πρόσωπό μου δείχνει. Ταράχτηκα λοιπόν και είπα να κάνω διατροφή".

Κατερίνα Π.