Νέες μπίζνες για τον Πάρη!

08.07.2008
Στα νότια προάστια στήνει το «ορμητήριό» του ο Πάρης Κασιδόκωστας, που, όπως όλα δείχνουν, κληρονόμησε το επιχειρηματικό δαιμόνιο του μπαρμπα-Γιάννη Λάτση

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Στα νότια προάστια στήνει το «ορμητήριό» του ο Πάρης Κασιδόκωστας, που, όπως όλα δείχνουν, κληρονόμησε το επιχειρηματικό δαιμόνιο του μπαρμπα-Γιάννη Λάτση και δραστηριοποιείται πλέον και στο χώρο των επιχειρήσεων. Πρωτότυπες ιδέες που βλέπουν στο μέλλον και σχέδια που θα καλύψουν τα κενά του ελληνικού entertainment προβλέπεται ότι θα υλοποιηθούν μέσα στους επόμενους μήνες από το νεαρό κληρονόμο.

Μπορεί λοιπόν η κυβέρνηση να σχεδιάζει την κατάργηση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους από το 2010, ο Πάρης όμως αντιμετωπίζει το θέμα επιχειρηματικά κι έτσι μέσα στα άμεσα σχέδιά του είναι η δημιουργία ενός κινηματογράφου που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε καπνιστές. Μάλιστα, οι αίθουσες θα προσφέρουν ιδιαίτερες ανέσεις στους σινεφίλ και θα χωράνε μάξιμουμ 30 άτομα. Ο νεαρός επιχειρηματίας, λοιπόν, φαίνεται ότι βρήκε τον τρόπο «για να γίνουν όλα», όπως έλεγε ο παππούς του, και κινείται μεθοδικά και με προσεκτικά βήματα εισχωρώντας δυναμικά με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο στην εγχώρια σόουμπιζ, αλλά και στην παγκόσμια. Μετά το πέρας των σπουδών του στην Αμερική και την επιστροφή του στην Ελλάδα τα σενάρια για την «εισβολή» του στο χώρο του θεάματος έδιναν κι έπαιρναν. Σπούδασε σκηνοθεσία και παραγωγή, ενώ όσο καιρό βρίσκεται στην Ελλάδα, έκανε διάφορες έρευνες σχετικά με τη σόουμπιζ και ειδικότερα με το σινεμά. Η πρώτη ταινία, μάλιστα, δικής του παραγωγής είναι ήδη γεγονός και μετά την προβολή της στο Φεστιβάλ των Κανών, όπου παραβρέθηκε και ο ίδιος, στις 2 Ιουνίου ατενίζει με διαφορετικό τρόπο το μέλλον. Γεγονός είναι και η δημιουργία δικής του εταιρείας παραγωγής, ένα όνειρο που είχε από τη νεανική του ακόμη ηλικία και κατάφερε να το πραγματοποιήσει με την υποστήριξη της μητέρας του Μαριάννας Λάτση, που νιώθει πολύ υπερήφανη για τις επιχειρηματικές κινήσεις του γιου της.

Η εταιρεία ονομάζεται «1821 Films» και έκανε την παρθενική της εμφάνιση στο Φεστιβάλ των Κανών ως συμπαραγωγός στο ντοκιμαντέρ «Τrue Believer: The father of super heroes», που αναφέρεται στη ζωή και την καριέρα του Stan Lee, πνευματικού πατέρα του «Spiderman» αλλά και πολλών ακόμη μυθικών ηρώων των κόμικς, της μικρής και της μεγάλης οθόνης. Τα concepts που ετοιμάζει η εταιρεία είναι μεγαλεπήβολα και, σύμφωνα με πληροφορίες, στις συμφωνίες θα συμμετέχει και έτερος ομογενής με ισχυρές διασυνδέσεις στο Χόλιγουντ. Ο λόγος για τον Τζιμ Γιαννόπουλο, πρόεδρο της 20th Century Fox Films και φίλο γνωστών αστέρων και παραγωγών της Μέκκας του κινηματογράφου.

Φυσικά, πριν από τη δημιουργία αυτής της εταιρείας παραγωγής είχε προηγηθεί στην Αμερική η εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών που δημιούργησε μαζί με το «δικό μας» Τέρι Ντούγκας, στενό συνεργάτη του Μάρτιν Σκορσέζε και γνωστό στην Ελλάδα ως executive producer από την ταινία «Νύφες». Σε πρώτη φάση, πάντως, η νεοσύστατη εταιρεία, με σημείο αναφοράς τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα από τον τουρκικό ζυγό, θα δραστηριοποιηθεί στις κινηματογραφικές παραγωγές στο Χόλιγουντ, ενώ στα απώτερα σχέδιά του είναι να στηρίξει και παραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου. Όλα αυτά βέβαια από το Σεπτέμβριο, καθώς ο Πάρης μαζί με τις εκλεκτές συντροφιές του ήδη αλωνίζει το Αιγαίο και το Ιόνιο με τα πολυτελή σκάφη της οικογένειάς του.


Τα αστέρια του Χόλιγουντ στο πλευρό του Πάρη

Τζιμ Γιαννόπουλος: Θεωρείται από πολλούς - και όχι άδικα - ως ο ισχυρότερος άντρας της βιομηχανίας κινηματογράφου της Αμερικής, καθώς βρίσκεται στη θέση του προέδρου του κινηματογραφικού κολοσσού 20th Century Fox, ενώ είναι παράλληλα ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες του Χόλιγουντ. Η ελληνική του καταγωγή στάθηκε για αυτόν έμπνευση, μιας και κρύβεται πίσω από αρκετές ελληνοκεντρικές κινηματογραφικές παραγωγές, με πιο πρόσφατη την ταινία «300». Ο ίδιος θεωρεί ότι υπάρχει έντονα η τάση στο Χόλιγουντ για επιστροφή στα αρχαία έπη και το δικαιολογεί: «Όσο η εξωτερική πραγματικότητα γίνεται πιο περίπλοκη, τόσο η ανασφάλεια αυξάνεται και οι άνθρωποι δραπετεύουν σε φανταστικούς κόσμους».

Τέρι Ντούγκας: Παραγωγός του Χόλιγουντ με αρκετές σημαντικές συνεργασίες στο παλμαρέ του. Γεννήθηκε στις 25 Μαϊου στο Βανκούβερ του Καναδά. Ξεκίνησε την καριέρα του ως συνεργάτης παραγωγής στην ταινία «Τhe medicine show», ενώ στη συνέχεια εργάστηκε ως παραγωγός στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Νύφες», ενώ άλλες ταινίες στις οποίες έχει εργαστεί είναι: «Τhe mesmerist», «Τrue Believer: The father of super heroes», «Τhe box» κ.ά. Μία από τις σημαντικότερες συνεργασίες του είναι και αυτή με τον Μάρτιν Σκορσέζε.