"Μετανοούσα Μαγδαληνή" ο Γκαλιάνο πριν την αποτοξίνωση

03.03.2011
Τα ασυμμάζευτα προσπαθεί να μαζέψει ο 50χρονος διάσημος μόδιστρος, ο οποίος πρόσφατα σόκαρε την κοινή γνώμη με το έντονο ξέσπασμά του εναντίον των Εβραίων–που όπως προκύπτει, δεν ήταν και το πρώτο.


Τα ασυμμάζευτα προσπαθεί να μαζέψει ο 50χρονος διάσημος μόδιστρος, ο οποίος πρόσφατα σόκαρε την κοινή γνώμη με το έντονο ξέσπασμά του εναντίον των Εβραίων–που όπως προκύπτει, δεν ήταν και το πρώτο.

Ο Τζον Γκαλιάνο (John Galliano) συνελήφθη πριν από τρεις μέρες όταν ένα ζευγάρι τον κατηγόρησε για φραστική αντισημιτική επίθεση, η οποία συνέβη σε δημόσιο χώρο. Ως αποτέλεσμα του απαγγέλθηκαν κατηγορίες που δεν αποκλείεται να του επιφέρουν ποινή φυλάκισης μέχρι και έξι μήνες.

Στη συνέχεια, διέρρευσε στο διαδίκτυο βιντεάκι με τον ίδιο –τελών σαφώς υπό κατάσταση μέθης- να δηλώνει την αγάπη του για τον Χίτλερ και την απέχθειά του για τους Εβραίους. (δείτε το βίντεο στο τέλος της είδησης)

Και για το "κερασάκι στην τούρτα" ήρθαν και τα αφεντικά του ιστορικού οίκου Ντιόρ, στον οποίο ήταν επικεφαλής τα τελευταία 15 χρόνια, να τον ευχαριστήσουν για τη συνεργασία και αφού διαχωρίσουν σαφέστατα τη θέση τους, να του δείξουν την… πόρτα.

Κατόπιν τούτων, λοιπόν, ο Γκαλιάνο εξέδωσε μια ιδιαίτερα χαμηλών τόνων απολογία προσπαθώντας προφανώς να διασώσει ότι μπορούσε…

"Ο αντισημιτισμός και ο ρατσισμός δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας. Ζητώ ανεπιφύλακτα συγνώμη για τη συμπεριφορά μου για την όποια προσβολή προκάλεσε", δήλωσε μετανιωμένος ο σχεδιαστής, ο οποίος με τη σειρά του απάντησε με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και επίθεση, αφού υποστηρίζει ότι μετά τα εν λόγω τελευταίο περιστατικό, τον απείλησαν με μια καρέκλα.

"Ωστόσο", συνεχίζει ο Γκαλιάνο στη δήλωσή του, "αποδέχομαι απόλυτα το ότι οι κατηγορίες εναντίον μου σόκαραν και αναστάτωσαν πολλούς ανθρώπους. Οφείλω να αναλάβω την ευθύνη για τις συνθήκες στις οποίες βρέθηκα και επέτρεψα να με δουν να συμπεριφέρομαι με τον χειρότερο τρόπο. Μόνο τον εαυτό μου μπορώ να κατηγορήσω και γνωρίζω ότι πρέπει να αντιμετωπίσω τις αποτυχίες μου αλλά και να δουλέψω σκληρά για να κερδίσω και πάλι την κατανόηση των ανθρώπων".

Και λίγο πριν μπει σε κλινική αποτοξίνωσης για να δεχτεί συγκεκριμένη θεραπεία για τον εθισμό του στο αλκοόλ ο Γκαλιάνο ολοκληρώνει την εκ βαθέων εξομολόγησή του με τα εξής: "Σε όλη μου τη ζωή πάλεψα ενάντια στην προκατάληψη, τη μισαλλοδοξία και τη διάκριση, κυρίως επειδή τα έχω βιώσει προσωπικά. Και στη δουλειά μου, η έμπνευσή μου ήταν ανέκαθεν να ενώσω ανθρώπους κάθε φυλής, θρησκεύματος, θρησκείας και σεξουαλικότητας γιορτάζοντας την πολιτιστική και εθνολογική διαφορετικότητά τους μέσω της μόδας. Αυτό παραμένει το φως που με κατευθύνει".

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα