Χάλι Μπέρι: "Η κόρη μου είναι μαύρη"

08.02.2011
"Χοντραίνει" το παιχνίδι ανάμεσα στη 44χρονη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό και τον πρώην σύντροφό της, Γκαμπριέλ Ομπρί (Gabriel Aubry), όσον αφορά στη διαμάχη που έχουν για την κηδεμονία της δίχρονης κόρης τους, Νάλα (Nahla).


"Χοντραίνει" το παιχνίδι ανάμεσα στη 44χρονη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό και τον πρώην σύντροφό της, Γκαμπριέλ Ομπρί, (Gabriel Aubry), όσον αφορά στη διαμάχη που έχουν για την κηδεμονία της δίχρονης κόρης τους, Νάλα (Nahla).

Το ζήτημα αυτή τη φορά είχε ρατσιστικό χαρακτήρα και ξεκίνησε κατά τα φαινόμενα από τον πατέρα της μικρής, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε κάποια στιγμή αποκαλέσει τη Χάλι Μπέρι (Halle Berry) "νέγρα" (κάτι αντίστοιχο του δικού μας "αράπη" δηλαδή).

Και όχι μόνο αυτό, αλλά όπως μεταδίδει το δίκτυο TMZ, ο Ομπρί έβγαζε αφρούς κάθε φορά που κάποιος αναφερόταν στη Νάλα ως "μαύρη".

Έτσι, περνώντας στην "αντεπίθεση" η Μπέρι μίλησε στο περιοδικό "Ebony" πρόσφατα και δήλωσε απερίφραστα πως "νιώθει ότι η κόρη της είναι μαύρη". "Εγώ είμαι μαύρη και είμαι η μητέρα της. Και επιπλέον πιστεύω και στη θεωρία της μίας σταγόνας", τόνισε η Χάλι αναφερόμενη στην αμφιλεγόμενη φυλετική ταξινόμηση των Αφροαμερικανών που παλιότερα καθόριζε ποιος θεωρούνταν μαύρος και ποιος όχι στις ΗΠΑ.

Βέβαια, όταν στη συνέχεια της ζητήθηκε να καθορίσει τη φυλή της κόρης της, η Μπέρι –η οποία σημειωτέον έχει αφροαμερικανικές αλλά και λευκές ρίζες- ήταν πιο συγκρατημένη. "Αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει η ίδια αργότερα. Εγώ δεν πρόκειται να βάλω καμία ταμπέλα. Όπως αποφάσισα εγώ για μένα κάποια στιγμή, έτσι θα κάνει και εκείνη. Εγώ όμως νιώθω ότι είναι μαύρη", δήλωσε η Μπέρι ξεκαθαρίζοντας απόλυτα τη δική της θέση.

Η διάσημη ηθοποιός που εδώ και λίγους μήνες είναι ζευγάρι με τον ηθοποιό Ολιβιέ Μαρτίνεζ (Olivier Martinez) δηλώνει επίσης ότι παρόλο που μεγάλωσε με τη λευκή μητέρα της, η ίδια έχει επιλέξει τη μαύρη πλευρά των γονιδίων της και τώρα πια νιώθει την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά και για τις σχέσεις της.

"Πρώτα πρώτα θα ήθελα να πω στους μαύρους της κοινότητάς μου ότι δεν τους έχω εγκαταλείψει επειδή έκανα ένα παιδί με άντρα εκτός της φυλής μου, ούτε επειδή τώρα βγαίνω με κάποιον επίσης εκτός της φυλής μου που είναι μισός Ισπανός και μισός Γαλλος. Δεν ήμουν ποτέ πιο ξεκάθαρη ως προς το ποια είμαι ως μαύρη γυναίκα" ξεκαθαρίζει η Μπέρι συμπληρώνοντας ότι οι άνθρωποι με τους οποίους έχει συνάψει σχέση στη ζωή της, λειτούργησαν ως καθρέφτες βοηθώντας της να συνειδητοποιήσει ποια είναι πραγματικά.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα