Δεν αντέχω να το ξαναζήσω όλο αυτό

04.02.2011
Αυτό φέρεται να εξομολογήθηκε ο γαμπρός του αδικοχαμένου Νίκου Σεργιανόπουλου, Χρήστος Παπαθεοδώρου, όταν ενημερώθηκε πως η δίκη για την αποτρόπαια δολοφονία του ηθοποιού ξεκινάει από μηδενική βάση.

Ο 33χρονος Γεωργιανός Ντέιβιντ Μουρτζινκέλι καλείται να περιγράψει από την αρχή τα όσα συνέβησαν τη βραδιά του φόνου. Το 2008 η κυνική ομολογία του ότι είχε σκοτώσει τον Νίκο Σεργιανόπουλο με 21 μαχαιριές είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο κατηγορούμενος θα βρεθεί και πάλι πολύ σύντομα στις δικαστικές αίθουσες για να εξιστορήσει για μία ακόμη φορά τι ακριβώς συνέβη στο ρετιρέ του ηθοποιού στον Άγιο Αρτέμιο.

Μετά την ανακοίνωση στο Γεωργιανό της ποινής κάθειρξης 20 ετών και 10 μηνών για ανθρωποκτονία ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. Ως γνωστόν, ο δράστης γλίτωσε τα ισόβια μετά την απόφαση του δικαστηρίου να του αναγνωρίζει το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Η έφεση που ασκήθηκε σαφώς και ανατρέπει τα δεδομένα, καθώς ο Μουρτζινκέλι θα δικαστεί με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και της κακουργηματικής ληστείας. Ένα γεγονός που ίσως επαναφέρει το ενδεχόμενο να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

O φαρμακοποιός Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο γαμπρός του αδικοχαμένου ηθοποιού, με το που ενηρώθηκε για τις εξελίξεις δεν άντεξε. Την ώρα που προσπαθεί να βοηθήσει την πεθερά του να ξεπεράσει το χαμό των δύο παιδιών της αλλά και ίδιος να συνεχίσει τη ζωή του, τα φαντάσματα του παρελθόντος ξυπνούν και πάλι. Αυτό που φοβάται περισσότερο απ’ όλα ο κ. Παπαθεοδώρου είναι μήπως η επιστροφή της υπόθεσης στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας γίνει η αφορμή η πεθερά του να μάθει όλη την αλήθεια. Αλήθεια που θα αποβεί μοιραία για τη ζωή της, καθώς η κ. Σεργιανόπουλου γνωρίζει ότι ο γιος της πέθανε από έμφραγμα.

«Το μόνο πράγμα που κάνει είναι να ξυπνάει το πρωί, να πηγαίνει στα μνήματα και να φεύγει με τη δύση του ηλίου. Μιλάει στις φωτογραφίες των παιδιών της και κλαίει. Τρώει ελάχιστα και μετά βίας συντηρείται στη ζωή. Αυτή είναι η καθημερινότητά της», μας εξομολογήθηκε κάτοικος της Δράμας που γνωρίζει καλά την οικογένεια και την τραγική της ιστορία.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό θα ξεκινήσει στις 7 Οκτωβρίου 2011 και οι αμέτρητοι φίλοι του Νίκου Σεργιανόπουλου ελπίζουν να αλλάξει η ισχνή πλειοψηφία 4 προς 3 με την οποία επιβλήθηκε η ποινή των 20 ετών και 10 μηνών και ο Γεωργιανός να καταδικαστεί σε ισόβια.