Γιατί τρίζει η καρέκλα τους

04.02.2011
Δεν λένε να κοπάσουν οι φήμες για το τηλεοπτικό μέλλον του πρωινού διδύμου του ΑΝΤ1, παρά τους χαμηλούς τόνους που επέλεξαν και οι δύο να κρατήσουν τις προηγούμενες ημέρες μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Σπύρου Χαριτάτου στο Star.

Δεν λένε να κοπάσουν οι φήμες για το τηλεοπτικό μέλλον του πρωινού διδύμου του ΑΝΤ1, παρά τους χαμηλούς τόνους που επέλεξαν και οι δύο να κρατήσουν τις προηγούμενες ημέρες μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Σπύρου Χαριτάτου στο Star.

Δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα. Είμαι εδώ όπως και 70 συνάδελφοι, τεχνικοί και δημοσιογράφοι, κάθε μέρα και δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Δεν έχω καμία ενημέρωση από το κανάλι. Εγώ και ο Γιώργος είμαστε εκπομπή, είμαστε 70 ψυχές. Αν όλα αυτά που μαθαίνω από συγγενείς και συνεργάτες διαρρέουν μέσα από το ίδιο το κανάλι, είναι κάτι που με στεναχωρεί», δήλωσε ο δημοσιογράφος ρίχνοντας ακόμη περισσότερο λάδι στη φωτιά.

Από την άλλη, πρόσωπο που γνωρίζει καλά τα τεκταινόμενα στο κανάλι του Αμαρουσίου μας είπε: «Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Και οι τελευταίες δηλώσεις του Σπύρου ούτε επισπεύδουν ούτε παγώνουν, αλλά ούτε αναστέλουν τις όποιες αποφάσεις του καναλιού».

Κάποιοι άλλοι, βέβαια, πίσω από τις δηλώσεις του Σπύρου Χαριτάτου βλέπουν την αγωνία του διδύμου να κλείσει όσο το δυνατόν συντομότερα τη νέα του τηλεοπτική στέγη... Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για το Star, καθώς ήδη έχουν υπάρξει οι πρώτες γέφυρες επικοινωνίας μετά και την εμφάνιση του Σταμάτη Μαλέλη στο «10 με 1 μαζί», κάτι που εξόργισε την ηγεσία του ΑΝΤ1.

Σε πολλούς το όλο κλίμα θυμίζει τις ημέρες πριν από το οριστικό «κόψιμο» Κατερίνας Ζαρίφη και Νίκου Μουτσινά από τον «Πρωινό καφέ», ωστόσο αυτή τη στιγμή κι επειδή το τηλεοπτικό τοπίο είναι τελείως διαφορετικό, πιθανόν το δίδυμο να «κοπεί» χωρίς να υπάρξει άμεσα διάδοχη κατάσταση. Μπορεί όμως και να υπάρξει...

H Ευγενία και η Σεχραζάτ...
Κι ενώ ο Χρήστος Φερεντίνος φέρεται να απέρριψε πρόταση που του έγινε για να αναλάβει τα ηνία, δεν συμβαίνει το ίδιο με την Ευγενία Μανωλίδου. Οι πληροφορίες μας λένε πως η παρουσιάστρια έκανε κρυφό δοκιμαστικό τα μεσάνυχτα, σε άλλο στούντιο από αυτό που βγαίνει το «10 με 1 μαζί». Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η Ευγενία Μανωλίδου κάνει δοκιμαστικό για το πρωινό. Προς το παρόν το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχει καθημερινή εκπομπή για τα παραλειπόμενα του «Dancing with the Stars». Μάλιστα, αυτά που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, πως υπάρχει συγκεκριμένος όρος στο συμβόλαιο του Σπύρου και του Γιώργου η εκπομπή τους να έχει τηλεθέαση 14% και πάνω στο κοινό 15-44 και μέχρι στιγμής δεν έχουν πετύχει αυτόν το στόχο, φουντώνουν τις φήμες.

Βέβαια, και μια άλλη ιδέα κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος: Να μην υπάρξει μέχρι το τέλος της σεζόν καινούργια εκπομπή και 10 με 12 το πρωί να προβληθεί νέα τούρκικη σειρά, που θα την ακολουθεί μέχρι τη 1 επανάληψη ελληνικής σειράς. Μήπως λοιπόν ξαναδούμε την Μπεργκιουζάρ Κορέλ (Σεχραζάτ) στην καινούργια σειρά «Το τραγούδι δεν τελειώνει ποτέ», που φημολογείται πως ο ΑΝΤ1 έχει ήδη στα συρτάρια του;

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που είναι υπέρ της παραμονής του διδύμου στη θέση του μέχρι το τέλος της περιόδου και πιστεύουν πως η τηλεθέαση θα ανακάμψει. Η πεποίθηση των περισσότερων στελεχών του ψυχαγωγικού τομέα είναι πως «Dancing with the Stars», «Μην το πεις στη νύφη» και «Αληθινές νοικοκυρές» θα πάνε καλά και θα μπορούν να «τροφοδοτήσουν» το πρωινό με ρεπορτάζ και εξελίξεις.

Βέβαια, οι όποιες εξελίξεις θα εξαρτηθούν από την πορεία των διαφημιστικών εσόδων το επόμενο διάστημα, με το Φεβρουάριο να θεωρείται μήνας-βαρόμετρο. Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι για το «10 με 1 μαζί» υπάρχουν ήδη κλεισμένα διαφημιστικά πακέτα μέχρι τον Ιούνιο. Και όλα αυτά υπό την προϋπόθεση Σπύρος και Γιώργος να κρατήσουν ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους από δω και πέρα, αποφεύγοντας εμπρηστικές δηλώσεις.