Γκόρντον Σμιθ: "Έχω εξιχνιάσει δολοφονίες"!

12.06.2008
Σε μια αποκλειστική επαφή που είχαμε με τον Γκόρντον Σμιθ του ζητήσαμε μια διαφορετική συνέντευξη. Ο μάστορας των «διαμέσων» δέχτηκε να λύσει ή να διαλύσει τις απορίες ως προς τις ξεχωριστές ικανότητές του

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Σε μια αποκλειστική επαφή που είχαμε με τον Γκόρντον Σμιθ του ζητήσαμε μια διαφορετική συνέντευξη. Ο μάστορας των «διαμέσων» δέχτηκε να λύσει ή να διαλύσει τις απορίες ως προς τις ξεχωριστές ικανότητές του, που είναι για τους περισσότερους από εμάς, τους κοινούς θνητούς, τυλιγμένες από το μυστικιστικό καπνό της αινιγματικότητας.

Μέσα από την επικοινωνία σας με την «άλλη όχθη» μεταφέρετε στενάχωρες ειδήσεις ή ακόμη και παράπονα που μπορεί να είχε όσο ζούσε κάποιο πνεύμα και αφορούν το άτομο το οποίο ζητάει αυτή την «επαφή»;

«Σκοπός της επικοινωνίας με την άλλη όχθη είναι να ανακουφιστούν οι συγγενείς που βρίσκονται στη δική μας πλευρά από τον πόνο της απώλειας των δικών τους ανθρώπων. Τα μηνύματα έρχονται για να τους διαβεβαιώσουν ότι η ζωή μετά το σωματικό θάνατο συνεχίζεται σε ένα άλλο επίπεδο, απελευθερωμένη από όλους τους πόνους και τα αρνητικά συναισθήματα της ζωής στο δικό μας επίπεδο. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχουν στενάχωρες ειδήσεις να μεταφερθούν. Όσο για παράπονα, επειδή στην επικοινωνία με τον πνευματικό κόσμο δεν λείπει καθόλου το χιούμορ, έχει τύχει να μεταφέρω παραινετικά μηνύματα».

Τα πνεύματα μπορούν να «δουν» μελλοντικά γεγονότα και να «προειδοποιήσουν» ένα αγαπημένο τους πρόσωπο προκειμένου να σωθεί από μεγάλο κίνδυνο;

«Σε ένα χώρο, όπως το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται ο πνευματικός κόσμος, όπου οι έννοιες του χώρου και του χρόνου είναι ανύπαρκτες, το μέλλον είναι και αυτό μια πολύ σχετική έννοια. Όσο για το θάνατο, για τον πνευματικό κόσμο αποτελεί ένα γεγονός μεγάλης χαράς και επιστροφής στο σπίτι και όχι μια τραγωδία, όπως τον θεωρούμε εμείς εδώ. Ξέρω ότι κινδυνεύω να ακουστώ μονότονος, αλλά τα μηνύματα που έρχονται από εκεί έχουν μοναδικό σκοπό να ανακουφίσουν από το πένθος. Παρ όλα αυτά, έχει τύχει να μεταφέρω κάποιο μήνυμα έγνοιας, με την έννοια της προτροπής να προσέξει κάποιος που βρίσκεται εδώ κάτι».

Εάν το πνεύμα είχε δολοφονηθεί, σας το «λέει», ώστε να υπάρξει δικαίωση; Κι αν ναι, με ποιον τρόπο το μεταφέρετε στους συγγενείς;

«Πολλές φορές οι αρχές ζητάνε τη βοήθεια διαμέσων, όπως είμαι εγώ, προκειμένου να εξιχνιάσουν κάποια σκοτεινή υπόθεση, όπως μια δολοφονία. Πριν από λίγο καιρό συνάντησα μια γυναίκα, ο γιος της οποίας υπηρετούσε στο στρατό και εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος. Ήρθε σ' εμένα για να μάθει αν το παιδί της ήταν ζωντανό. Τελικά, βρισκόταν στον κόσμο των πνευμάτων, καθώς είχε δολοφονηθεί από έναν άλλο στρατιώτη, αλλά ο θάνατός του είχε συγκαλυφθεί. Το πνεύμα του μου έδωσε την πληροφορία ότι στην τρίτη επέτειο της εξαφάνισής του θα έβρισκαν κάποιο ίχνος του σε ένα ποτάμι στη Γαλλία. Όντως, εκείνη τη μέρα η αστυνομία βρήκε ένα ισχιακό οστό, το οποίο αποδείχτηκε με τεστ DNA ότι ανήκε στο γιο της. Στη συνέχεια βρέθηκαν κι άλλα λείψανα του παιδιού και η οικογένεια μπόρεσε να του κάνει κηδεία. Η υπόθεση αυτή ερευνάται ακόμη από την αστυνομία κι έτσι δεν μου επιτρέπεται να δώσω περισσότερες πληροφορίες».

Τυχαίνει να σας ζητάνε να επικοινωνήσετε με κάποια διασημότητα ή μυθικούς σταρ;

«Ναι, κατά καιρούς μου έχουν ζητήσει απίθανα πράγματα, αλλά εγώ δεν προσκαλώ ποτέ τέτοια πνεύματα και επικοινωνώ μόνο εάν η επικοινωνία προέρχεται από την άλλη πλευρά και απευθύνεται σε ένα μέλος της οικογένειας για συγκεκριμένο λόγο και όχι για κουτσομπολιό!».

Ποια ώρα είναι πιο κατάλληλη για την επικοινωνία;

«Δεν υπάρχει ωρολόγιο πρόγραμμα. Η εκπαίδευση που πήρα στις εκκλησίες Πνευματιστών της Αγγλίας με βοήθησε να μπορώ να συντονίζομαι και να αποσυντονίζομαι με τον κόσμο των πνευμάτων, γιατί αν τον είχα όλη μέρα στο αφτί μου, θα τρελαινόμουν».

Έχετε σωματικά συμπτώματα κατά τη διάρκεια της «συνομιλίας»;

«Έχω την αίσθηση ενός πνεύματος κοντά μου και νιώθω γύρω μου μια δόνηση. Άλλες φορές έχω ένα σωματικό σύμπτωμα που σχετίζεται με τον τρόπο θανάτου του συγκεκριμένου ανθρώπου. Αν έφυγε από αναπνευστικό πρόβλημα, μπορεί να νιώσω δυσφορία στην αναπνοή μου».

Έχετε κινδυνέψει ή φοβηθεί ποτέ;

«Ποτέ και σε καμία περίπτωση».

Για ποιο λόγο θα σταματούσατε να μιλάτε με τον κόσμο της «άλλης όχθης»;

«Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο λόγο».

Τι θέλετε να πείτε σε εκείνους που δεν πιστεύουν ότι έχετε ξεχωριστές ικανότητες;

«Σέβομαι πάρα πολύ τους σκεπτικιστές και είμαι πάντα πρόθυμος να συζητήσω μαζί τους. Επίσης, πήρα μέρος σε όλα αυτά τα επιστημονικά πειράματα, επειδή ήθελα κι εγώ ο ίδιος να καταλάβω τι μου συμβαίνει. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι όταν μου επιτίθενται με προσβολές και κακή προαίρεση. Κατά τα άλλα, τα συμπεράσματα των επιστημονικών πειραμάτων, τα ντοκιμαντέρ που έχει κάνει για μένα το BBC και όλα τα στοιχεία πολλών ειδικών με κάνουν ώρες ώρες να κουράζομαι προσπαθώντας να πείσω για τα ίδια και τα ίδια. Πάντως, πιστεύω ότι αυτά τα θέματα θα γίνουν στο μέλλον αποδεκτά από την επιστήμη».