Την "ανακάλυψαν" στο εξωτερικό!

10.06.2008
Γνώρισα την Όλγα Κουκλάκη πριν από τρία περίπου χρόνια μέσω ενός κοινού μας φίλου, του παραγωγού Κώστα Πλατή. Η όμορφη τραγουδίστρια ομολογώ ότι με είχε εντυπωσιάσει από την αρχή λόγω του χαμηλού προφίλ της!

Από τον ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΥΚΑ

Γνώρισα την Όλγα Κουκλάκη πριν από τρία περίπου χρόνια μέσω ενός κοινού μας φίλου, του παραγωγού Κώστα Πλατή. Η όμορφη τραγουδίστρια ομολογώ ότι με είχε εντυπωσιάσει από την αρχή λόγω του χαμηλού προφίλ της!

Γεννημένη το 1979 στην Αθήνα, η Όλγα Κουκλάκη ξεκίνησε πιάνο στα οκτώ της χρόνια. Από τότε δεν σταμάτησε ούτε μια στιγμή να ασχολείται με τη μουσική. Το πρώτο της βήμα το έκανε με κλασικές μουσικές σπουδές. Ό,τι κάνουν, δηλαδή, τα περισσότερα παιδιά σε μικρή ηλικία όταν θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική. Η περιέργειά της την οδήγησε σταδιακά στην ηλεκτρονική σκηνή και με το που ενηλικιώθηκε άλλαξε πλεύση. Ξεκίνησε κάποια στιγμή δειλά δειλά να παίζει ως d.j. και μόλις πάτησε γερά στα πόδια της, άρχισε να κάνει τις πρώτες κινήσεις της σε επαγγελματικό επίπεδο.

Δοκίμασε, λοιπόν, το αυτονόητο. Έκανε δείγματα με μουσικές της και άρχισε να κάνει βόλτες στις δισκογραφικές εταιρείες. Η ανταπόκριση που δεν βρήκε στην Ελλάδα οδήγησε τα βήματά της στο εξωτερικό. Όπως συμβαίνει πάντα, δηλαδή, με ορισμένους Έλληνες που δείχνουν να ψάχνουν κάπως περισσότερο τη δουλειά τους.

Έλαμψε στην Πόλη του Φωτός
Το Σεπτέμβριο του 2001 αποφάσισε να μετακομίσει στο Παρίσι. Έμεινε εκεί και αναπνέοντας ευρωπαϊκό αέρα μπήκε σε πιο προχωρημένα στάδια έκφρασης. Συνέχισε να παίζει ως d.j. και έκανε μαθήματα εσωτερικής διακόσμησης και σύγχρονης μουσικής.

Δύο χρόνια μετά, συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2003, κυκλοφόρησε και το πρώτο της τραγούδι στην Αγγλία, ενώ ξεκίνησε να δίνει συναυλίες παίζοντας πλήκτρα.

Ως προγραμματίστρια και κιμπορντίστρια, η Olga συμμετείχε και σε πολλά live σε γνωστά clubs στο εξωτερικό. Το άλμπουμ «Getalife», με έντεκα τραγούδια της Ελληνίδας d.j.-τραγουδίστριας-συνθέτριας και με όπλο την αισθησιακή φωνή της, είναι γεμάτο συναίσθημα και ενέργεια και αποτελεί αυτή τη στιγμή το πιο «καυτό» εισιτήριο στην προχωρημένη showbiz.

Η Όλγα είναι περιζήτητη στην κεντρική Ευρώπη και στη Γαλλία τη θεωρούν ως ένα από τα πλέον ανερχόμενα αστέρια. Το αστείο της υπόθεσης είναι πως την ανακαλύπτουν πλέον με σχετική καθυστέρηση και μιλάνε για το ταλέντο και την ικανότητά της μερικοί Νεοέλληνες, που δεν αποκλείεται xρόνια πριν να ανήκαν στο γκρουπ εκείνων που είχαν απαξιώσει να δώσουν λίγο από το χρόνο τους για να τη γνωρίσουν

Είπαμε, όμως εδώ είναι Βαλκάνια. Η νοοτροπία που επικρατεί λέει: «Άσε τους κουτόφραγκους να κουράζονται και να μας ανοίγουν εκείνοι τα μάτια Μην τα κάνουμε όλα εμείς». Κάπως έτσι, λοιπόν, πέρασε ο καιρός και ευτυχώς για την Όλγα που ήρθε και στα μέρη μας το νέο CD της με την ετικέτα του εισαγόμενου από τη Γαλλία, νέου και ελπιδοφόρου αστεριού της σύγχρονης μουσικής.

Εδώ που τα λέμε, ευτυχώς που έγινε έτσι. Για σκεφτείτε απλώς την εκδοχή η όμορφη Όλγα να έμενε στην Ελλάδα; Είμαι βέβαιος ότι ακόμη θα περίμενε απάντηση από τους Νεοέλληνες δήθεν αρμόδιους σχετικά με το εάν αρέσουν τα κομμάτια της και για το πότε θα είχαν την ευγενή καλοσύνη να της διαθέσουν λίγο από το χρόνο τους.