Το μυστικό της Σαμάνθα Φοξ βρίσκεται στη Ζάκυνθο

09.06.2008
Τι συνδέει τη «βασίλισσα» της ποπ των 80s Σαμάνθα Φοξ με την Ελλάδα και ποιο είναι το μυστικό που τη φέρνει αρχές Ιουνίου ινκόγκνιτο στη Ζάκυνθο; Ένας κλόουν, είναι η απάντηση!

Από τη ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ

Τι συνδέει τη «βασίλισσα» της ποπ των 80s Σαμάνθα Φοξ με την Ελλάδα και ποιο είναι το μυστικό που τη φέρνει αρχές Ιουνίου ινκόγκνιτο στη Ζάκυνθο; Ένας κλόουν, είναι η απάντηση! Ένας ιδιόρρυθμος καλλιτέχνης, ο οποίος την ξεσήκωσε με τη μουσική και τους στίχους του τόσο, που διάλεξε το τραγούδι του «Μidnight Lover» και το συμπεριέλαβε στο καινούργιο της CD «Love With An Αttitude».

Δεν είναι άλλος από τον Κώστα Εφέπουλο, «ψυχή» του συγκροτήματος Zante Dilemma.

Ποιο είναι, όμως, το μυστικό του Κώστα, που στις εμφανίσεις των Zante Dilemma «κρύβει» το πρόσωπό του πίσω από το μακιγιάζ ενός κλόουν;

Ποιος είναι πραγματικά ο άνθρωπος που συνεργάστηκε με έναν από τους διασημότερους ηχολήπτες, τον Πίτερ Χάμοντ;

Ο Κώστας Εφέπουλος γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας από Έλληνες γονείς και ασχολήθηκε από πολύ μικρός με το στίχο και τη μουσική, δημιουργώντας διάφορα συγκροτήματα στο εξωτερικό μέχρι να καταλήξει το 1998 στους Zante Dilemma. Από 18 χρόνων δούλευε ως κλόουν σε παιδικά πάρτι στο εξωτερικό, ενώ σπούδασε και σε δραματική σχολή. Έτσι εξηγείται το ότι προτίμησε η κάθε εμφάνιση του συγκροτήματος να έχει και μια θεατρική άποψη. Από νεαρή ηλικία ένα ελληνικό νησί που είδε σε ταξιδιωτικό φυλλάδιο έμελλε να είναι και ο προορισμός της ζωής του. Βρέθηκε στη Ζάκυνθο κι εκεί εγκαταστάθηκε για πάντα. Έχει καταφέρει να ισορροπήσει τη ζωή του ανάμεσα στις στιγμές που ζει ως κλόουν πάνω στη σκηνή και τις υπόλοιπες ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής και διδάκτωρ Αθλητικής Ψυχολογίας σε δημόσιο γυμνάσιο στη Ζάκυνθο. Έχει ένα γιο 8 χρόνων και μαθητές που λατρεύει.

Γιατί επιλέγεις να βάφεσαι κλόουν;

«Νιώθω ότι ο κλόουν είναι ο απόλυτος διασκεδαστής και μετά, όταν κλείνεται στο καμαρίνι του, περνάει μια φάση απόλυτης μοναξιάς, όπως σχεδόν όλοι οι καλλιτέχνες όταν σβήσουν τα φώτα».

Οι μαθητές σου πώς σε αντιμετωπίζουν;

«Είναι φαν μου. Έχουν όλοι τους το αυτόγραφό μου, που με δείχνει ως κλόουν».

Ήταν επιλογή σου να μείνεις στη Ζάκυνθο;

«Πήρα μετάθεση ως καθηγητής και από το 1987 μένω σ' αυτό τα νησί, που με την ομορφιά του με βοηθάει να δημιουργώ, όπως και τα άλλα μέλη του συγκροτήματός μας, τον Θεόδωρο Τσουμάνη και τη Γαλλίδα Λορένς Μπίτμπολ».

Τι θα δείξεις στη Σαμάνθα Φοξ;

«Θα περπατήσουμε στα πιο όμορφα μέρη του νησιού και θα συζητήσουμε την επόμενη συνεργασία μας: δύο μπαλάντες που θα έχουν έντονο το ελληνικό χρώμα. Ίσως μάλιστα την πείσω να γίνει και γειτόνισσά μου τα καλοκαίρια».