Αν δεν επανορθώσουν, το λόγο θα έχει ο εισαγγελέας

25.01.2011
Ο Ηλίας Ψινάκης θεώρησε ότι εξαιτίας του απέκλεισαν τον Θεοχάρη Ιωαννίδη από το διαγωνισμό για την ανάδειξη του εκπροσώπου μας στη Eurovision και πήρε μια γενναία απόφαση: παραιτήθηκε από μάνατζέρ του.

Ο Ηλίας Ψινάκης θεώρησε ότι εξαιτίας του απέκλεισαν τον Θεοχάρη Ιωαννίδη από το διαγωνισμό για την ανάδειξη του εκπροσώπου μας στη Eurovision και πήρε μια γενναία απόφαση: παραιτήθηκε από μάνατζέρ του. Άφησε μάλιστα να εννοηθεί πως πίσω από το «κόψιμο» της ΕΡΤ υπάρχει πολιτική παρέμβαση και στόχος δεν ήταν ο γνωστός ηθοποιός, αλλά ο ίδιος.

Αν ήμουν εγώ εμπόδιο, που μπορεί να ήμουν "και είναι λογικό, αν θέλουν να το πάνε low profile", αποσύρομαι. Για να δούμε, θα επανορθώσουν κι αυτοί;» είπε ο Ηλίας Ψινάκης σε άτομα του στενού του περιβάλλοντος και εξήγησε τους λόγους που τον έχουν κάνει έξαλλο με την απόφαση της κρατικής τηλεόρασης: «Του αφαιρούν το δικαίωμα να διαγωνιστεί. Έκοψαν την υποψηφιότητα αναίτια, ενώ την είχαν δεχτεί. Η ΕΡΤ έχει το δικαίωμα να απορρίψει όποια υποψηφιότητα θέλει, εξαρχής όμως... Από τη στιγμή που την έχει αποδεχτεί, ο κανονισμός λέει ότι θα επιλέξει ο κόσμος, που πληρώνει».

Η αλήθεια είναι, πάντως, πως ο γνωστός ηθοποιός διέθετε όλο το πακέτο. Έχει γεννηθεί στη Γερμανία και μιλάει άπταιστα τη γλώσσα, όπως και τα αγγλικά. Εκτός από σκηνοθεσία και υποκριτική, έχει σπουδάσει χορό και μουσική, ενώ ενθουσίασε τους πάντες στο «Just the 2 of Us» με τις φωνητικές ικανότητες και τη σκηνική του παρουσία.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα ο Ηλίας Ψινάκης, είχε ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία για τη Eurovision. Το τραγούδι είναι έτοιμο και έχει τον τίτλο «Never Give Up». Τους στίχους υπογράφει η Αλεξάνδρα Ζάκα, ενώ ο Στέφανος Κορκολής είχε συμφωνήσει να γράψει τη μουσική. Επίσης, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός που να λέει ότι στη Eurovision πρέπει να συμμετέχουν μόνο τραγουδιστές. Απόδειξη ότι η περσινή νικήτρια είναι ηθοποιός! Το σίγουρο πάντως είναι ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξουν εξελίξεις. «Εγώ περιμένω να δω τι θα γίνει», είπε ο Ηλίας Ψινάκης στους στενούς του συνεργάτες και συνέχισε:

«Θα γίνει επανεξέταση της υποψηφιότητας. Αν συνεχίσουν το λάθος, την υπόθεση θα αναλάβει εισαγγελέας. Το θέμα έχει ήδη πάει στη Βουλή και προχωράει από μόνο του. Δεν γίνεται όταν έχεις δεχτεί κάποιον, να τον εξευτελίζεις μετά. Και καλά τον Θεοχάρη, αλλά τον Στέφανο Κορκολή, που είναι και διεθνής;». Όπως δήλωσε πάντως ο Γιώργος Λιάγκας στο «Πρωινό mou», σε συζήτηση που είχε με στέλεχος της ΕΡΤ του αποκάλυψε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ανακληθεί η απόφαση. Ποια ήταν η αντίδραση του Ηλία Ψινάκη όταν το πληροφορήθηκε; «Αν δεν υπάρξει επανόρθωση, θα υπάρξει δικαιοσύνη. Περιμένουμε την απάντηση της ΕΡΤ κι ελπίζουμε να δείξει λίγη μεγαλοψυχία. Εγώ ελπίζω στη μεγαλοψυχία της ΕΡΤ», είπε στους δικούς του ανθρώπους, τονίζοντας όμως ότι η απόφασή του να παραιτηθεί από μάνατζερ του Θεοχάρη Ιωαννίδη είναι οριστική!