Duffy: "Ξανθιά, σέξι και φωνάρα"

02.06.2008
Θεωρείται ως η πιο καυτή πρόταση στο χώρο της ποπ μουσικής. Η μισή Ευρώπη έχει μείνει άφωνη με τη φωνή της Ντάφι, που μας θυμίζει κάτι από 60s και 70s

Θεωρείται ως η πιο καυτή πρόταση στο χώρο της ποπ μουσικής. Η μισή Ευρώπη έχει μείνει άφωνη με τη φωνή της Ντάφι, που μας θυμίζει κάτι από 60s και 70s, ενώ οι φίλοι των μοντέρνων ήχων αναρωτιούνται πώς γίνεται μια τέτοια πιτσιρίκα να τραγουδάει λες και είναι μεγάλη και ώριμη σταρ. Η μικρή και εντυπωσιακή κυρία, που προέρχεται από μια απομακρυσμένη περιοχή της βόρειας Ουαλίας, έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει τόσο με την παρουσία της όσο και με τις ερμηνευτικές της ικανότητες. Αυτό είναι το σημαντικότερο ατού της, γιατί πολλές έχουν κορμάρα, αλλά δεν μπορούν να πατήσουν σε νότα. Η Ντάφι όμως καμία σχέση.

Μικρόσωμη, εντυπωσιακή, γυμνασμένη, η ξανθιά τραγουδίστρια διάλεξε, όπως λέει η ίδια, από μικρή το επάγγελμα αυτό. «Ήταν γραφτό μου, καθώς από μικρή είχα έντονη διάθεση να χορεύω και να κάνω ότι τραγουδάω. Άλλοτε είχα για μικρόφωνο μια σκούπα στο χέρι και άλλες φορές μια βούρτσα. Σταδιακά, λοιπόν, μπήκα στον πειρασμό να ασχοληθώ και επαγγελματικά με αυτό που με πάθιαζε από παιδί», εξομολογείται.

Ο δρόμος προς την επαγγελματική καταξίωση άνοιξε το 2004. Τότε η εταιρεία Rough Trade έδειξε ενδιαφέρον για τη φωνή της. Επόμενο βήμα της ήταν να πάει στο Londons Crouch End, όπου και βελτίωσε τη φωνή της. Πριν από λίγο καιρό παρουσίασε το πρώτο της άλμπουμ, «Rockferry», και έδειξε ότι η ιδιαίτερη γεύση που αφήνει το CD αυτό δεν είναι τυχαία.

Η Ντάφι, που μαζί με την μπάντα της σχεδιάζει να κάνει συναυλίες παντού, έκανε αισθητή την παρουσία της μέσα από το σόου «Τhe Magic Νumbers» στο «Royal Festival Ηall» στο Λονδίνο προτού εντυπωσιάσει όλο τον κόσμο με τις καταπληκτικές φωτογραφίες της που κυκλοφορούν στο Internet. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το κομμάτι «Rockferry» είναι ένα από τα πιο αγαπημένα single για download στο Internet και το πιο δημοφιλές βιντεοκλίπ σε όλα τα μουσικά κανάλια της Ευρώπης. Ακούστε το, δείτε και τις φωτογραφίες και τα βίντεό της και είμαι βέβαιος ότι θα καταλάβετε γιατί η μικρή είναι πλέον σταρ πρώτου μεγέθους.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ