Dima Bilan: "Η νίκη μου έχει άρωμα Ελλάδας"

30.05.2008
Με τον Dima Bilan γνωριστήκαμε πριν από δύο περίπου χρόνια. Ήταν το 2006, όταν εκπροσωπούσε τη Ρωσία στη Eurovision της Αθήνας με το τραγούδι «Νever let you go».

Από τη ΒΙΚΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ


Με τον Dima Bilan γνωριστήκαμε πριν από δύο περίπου χρόνια. Ήταν το 2006, όταν εκπροσωπούσε τη Ρωσία στη Eurovision της Αθήνας με το τραγούδι «Νever let you go». Τότε αν και ήταν από τα φαβορί, κατέκτησε τη δεύτερη θέση. Το πείσμα του, όμως, τον οδήγησε να ρισκάρει πάλι φέτος και να αναδειχτεί τελικά νικητής. Έτσι, μιας και είμαστε παλιοί γνωστοί και επειδή η πρώτη συνέντευξη που του είχα κάνει τότε αποδείχτηκε τυχερή, μόλις κατέκτησε τη νίκη στον ευρωπαϊκό θεσμό του τραγουδιού, επικοινώνησα μαζί του και του ζήτησα να μου δώσει μία ακόμη συνέντευξη. Ο Dima ανταποκρίθηκε στην πρότασή μου άμεσα και με μεγάλη προθυμία...

Τι έχει αλλάξει στη ζωή σου από το 2006, που ειδωθήκαμε τελευταία φορά;

«Έχει αλλάξει όλη μου η ζωή! Δόξα τω Θεώ, όλα πάνε από το καλό στο καλύτερο, τόσο στη ζωή μου όσο και στα επαγγελματικά μου. Έχω πίστη στον Θεό και προχωράω χωρίς να με σταματάει τίποτα».

Έχεις συμμετάσχει άλλη μία φορά στα προκριματικά της χώρας σου και μία ακόμη φορά εκπροσώπησες τη Ρωσία. Και τις δύο φορές κατέλαβες τη 2η θέση. Ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που σε οδήγησαν φέτος στην κορυφή; Πρέπει να επιμένεις τελικά για να καταφέρεις την πρωτιά;

«Μου αρέσει να αγωνίζομαι και να προσπαθώ συνεχώς για το καλύτερο. Δεν μου αρέσει να ησυχάζω και να χαλαρώνω... Πάντα το μυαλό και η καρδιά μου δουλεύουν και πάντα έχω στη ζωή μου τη μουσική! Η πρώτη θέση ήρθε έπειτα από πολλή δουλειά και πολύ τρέξιμο. Αυτό που παρουσιάσαμε είχε ευαισθησία και ψυχή. Το κλειδί της επιτυχίας νομίζω είναι ο σκηνοθέτης της εμφάνισής μου, ο Φωκάς Ευαγγελινός. Είναι ο «μάγος» της Eurovision και αυτό αποδείχτηκε και φέτος. Ο Φωκάς είναι ιδιοφυϊα!».

Για να πετύχει κάποιος τραγουδιστής διεθνώς, πρέπει να είναι και καλός σόουμαν ή φτάνει μόνο η καλή φωνή;

«Δεν ξέρω! Δεν έχω πετύχει ακόμα διεθνώς για να μπορώ να σας απαντήσω, όμως όλα χρειάζονται και όσο πιο πολλά διαθέτεις, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις για να πετύχεις. Νομίζω ότι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι και η διαφορετικότητα του καλλιτέχνη. Να έχει προσωπικό στυλ που δεν θυμίζει κάποιον που υπάρχει ήδη».

Πώς θα εκμεταλλευτείς την πρωτιά στη Εurovision;

«Δεν θα την εκμεταλλευτώ μόνο για τη δική μου καριέρα, αυτό άλλωστε είναι το αναμενόμενο. Θέλω να μπορέσω με αφορμή αυτή την επιτυχία να περάσω μηνύματα αγάπης, ειρήνης, σεβασμού στο περιβάλλον... Θέλω να καταφέρω να προσφέρω ό,τι μπορώ με τις όποιες δυνάμεις έχω».

Σχολιάστηκε έντονα στo φετινό διαγωνισμό το γεγονός ότι κυκλοφορούσες με άντρες ασφαλείας γύρω σου και κάποιοι είπαν ότι έδειχνες ένα ντιβίστικο προφίλ. Εσύ πώς το σχολιάζεις αυτό;

«Το να είσαι επιλεκτικός δεν σημαίνει ότι είσαι ντίβα. Δεν φέρθηκα ποτέ άσχημα σε κανέναν, δεν πρόσβαλα ποτέ κανέναν... Το τι λέγεται δεν με αφορά. Φάνηκε ότι δεν αφορά και τον κόσμο, γιατί αλλιώς δεν θα με ψήφιζαν. Ευχαριστώ όλους όσοι με στήριξαν...

Να τους έχει καλά ο Θεός!».

Στη χώρα σου θεωρείσαι ως ένας από τους κορυφαίους σταρ. Η πρωτιά στη Eurovision σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις διεθνή καριέρα;

«Είναι πολύ σημαντική διάκριση και μεγάλη ευκαιρία για την καριέρα μου, θα το ήθελα πολύ. Ήδη έχω ξεκινήσει συνεργασία με τον παραγωγό Τίμπαλαντ και μέσα στο χρόνο θα κυκλοφορήσω στην Αμερική ένα ισπανόφωνο άλμπουμ από τη Universal Music, το οποίο θα έχει και ντουέτο με τη Νέλι Φουρτάδο».

Ποια ήταν τα αγαπημένα σου τραγούδια από το φετινό διαγωνισμό;

«Πολλά. Θα ήταν αδικία να ξεχωρίσω και να πω κάποιο. Η μουσική μου αρέσει και σε κάθε τραγούδι μπορώ να βρω κάτι που να με συγκινήσει. Η μουσική είναι συναίσθημα, είναι συγκίνηση...».

Πώς σου φάνηκε η ελληνική συμμετοχή και η Καλομοίρα, αλλά και η δεύτερη, η Άνι Λόρακ από την Ουκρανία;

«Ήταν δύο εκθαμβωτικές παρουσίες, που... έκλεψαν τα φώτα και τα ανδρικά βλέμματα. Δεν είναι τυχαίες οι τόσο υψηλές τους θέσεις».

Ποιος τύπος γυναίκας σε ελκύει;

«Μου αρέσει η ανεξάρτητη γυναίκα, η ανυπότακτη».

Είναι γνωστό ότι είσαι gay icon, με πάρα πολλούς gay fan. Ποια είναι η άποψή σου για τους ομοφυλόφιλους;

«Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει όταν κλείνει την πόρτα της κρεβατοκάμαράς του. Όταν δεν ενοχλείς και δεν προσβάλλεις κανένα συνάνθρωπό σου, τότε κάνεις ό,τι σε ευχαριστεί».

Τι έχεις θυσιάσει για την επιτυχία;

«Χρόνο με τα αγαπημένα μου πρόσωπα, όπως η οικογένειά μου».

Πώς είναι η καθημερινότητά σου;

«Δεν υπάρχει καθημερινότητα! Κάθε μέρα είναι διαφορετική από την προηγούμενη».

Τι ρόλο έπαιξε το μάνατζμεντ στην επιτυχημένη φετινή σου εμφάνιση;

«Σημαντικό! Θέλω να σας πω ότι η νίκη μου έχει άρωμα Ελλάδας, γιατί πέρα από τον Έλληνα σκηνοθέτη Φωκά Ευγγελινό, όλο το σχεδιασμό του promo tour στην Ευρώπη οργάνωσε ο Έλληνας φίλος μου, ο Γιώργος Αρσενάκος, με τον οποίο έχουμε στενή συνεργασία από το 2006 και θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Τόσο ο Φωκάς Ευαγγελινός όσο και ο Γιώργος Αρσενάκος είναι σημαντικοί παράγοντες αυτής της νίκης. Μου αρέσει να συνεργάζομαι με Έλληνες, ταιριάζουμε πολύ τόσο στον τρόπο σκέψης, στις ιδέες... Ίσως βοηθάει το γεγονός ότι έχουμε ίδια θρησκεία».

Σε βοήθησαν οι διασυνδέσεις που λέγεται ότι έχεις στη χώρα σου και πόσο;

«Όλα βοηθάνε, αλλά δεν αρκούν αυτά, γιατί η χώρα μου πάντα είχε διασυνδέσεις, δεν τις απέκτησε τώρα...».

Πότε σκέφτεσαι να επισκεφθείς την Ελλάδα;

«Όσο πιο άμεσα μπορώ! Θέλω να έρθω για διακοπές και να δω από κοντά τους Έλληνες συνεργάτες μου και όλο τον κόσμο που με στηρίζει. Μου αρέσει η Ελλάδα. Νιώθω όμορφα».

Έλληνες τραγουδιστές γνωρίζεις;

«Βέβαια... Την Έλενα Παπαρίζου, τον Σάκη Ρουβά. Πέρυσι γνωριστήκαμε και με τον Κώστα Μαρτάκη και γίναμε φίλοι. Πήγα και τον είδα στο χώρο όπου εμφανίζεται. Είναι πολύ ιδιαίτερος καλλιτέχνης, με ωραία εμφάνιση και ακόμα πιο ωραία φωνή! Έχει κάνει μεγάλη αίσθηση στη Ρωσία και τον αγαπάνε πολύ».