Β. Περρής: "Έχω αγωνία για την επιτυχία"!

23.05.2008
Δεν του έφτανε η κόντρα με τον Χρήστο Φερεντίνο, έχει να αντιμετωπίσει και τη ζήλια του Θέμου Αναστασιάδη. Πόσα να αντέξει ένας παρουσιαστής που από τα σοκάκια της Σύρου, όπου έπαιζε πετροπόλεμο και διάβαζε «Μίκυ Μάους»

Από τον ΑΣΤΕΡΗ ΚΑΣΙΜΑΤΗ


Δεν του έφτανε η κόντρα με τον Χρήστο Φερεντίνο, έχει να αντιμετωπίσει και τη ζήλια του Θέμου Αναστασιάδη. Πόσα να αντέξει ένας παρουσιαστής που από τα σοκάκια της Σύρου, όπου έπαιζε πετροπόλεμο και διάβαζε «Μίκυ Μάους», βρέθηκε στο πλατό του «Ciao, Darwin» να ασχολείται με την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους; Αλήθεια, ποιος θέλει να εξοντώσει τον αρχιτέκτονα των πετυχημένων σόου της Ρούλας Κορομηλά και τι ρόλο παίζει σε όλα αυτά η «Μητέρα Φύση»; Ο Βαγγέλης Περρής δεν μασάει τα λόγια του και μιλάει στο ΛΟΙΠΟΝ έξω απ τα δόντια.

Πώς μετά από τόσα χρόνια δουλειάς πίσω από τις κάμερες αποφασίσατε να αναλάβετε ρόλο παρουσιαστή;

«Από τότε που είδα την ιταλική έκδοση του Δαρβίνου σκέφτηκα ότι η εκπομπή θα μπορούσε να μεταφερθεί με επιτυχία και στα καθ ημάς. Χάρηκα, λοιπόν, όταν ο ΑΝΤ1 πρότεινε στην ομάδα μας να την επιμεληθεί και όλοι αρχίσαμε με μεγάλη όρεξη να την προετοιμάζουμε. Από τη θέση του παρουσιαστή είχαν περάσει αρκετά πιθανά ονόματα, με τη δική μου πρόταση να εξαντλείται στην υποψηφιότητα του Χρήστου Φερεντίνου. Όταν δημιουργήθηκε αδιέξοδο στα γυρίσματα κι ενώ συμπληρωνόταν εξάμηνο από την ημέρα που στελεχώθηκε ο μηχανισμός, κλήθηκα να προγραμματίσω το πέρασμα μπροστά από τις κάμερες, ώστε να μην πάνε χαμένα όσα είχαν επενδυθεί. Το έκανα με ευχαρίστηση».

Έχετε κόντρα με τον Χρήστο Φερεντίνο; Γιατί βγήκαν αυτές οι φήμες; Χάρηκε με την εξέλιξη;

«Με τον Χρήστο προσωπικά δεν αντάλλαξα ούτε άγρια ματιά. Συναντηθήκαμε πριν αναλάβει την παρουσίαση της εκπομπής, του εξήγησα τις λεπτομέρειές της και μετά από λίγο συμφώνησε να τεθεί επικεφαλής της. Στη διαδρομή άλλαξαν αρκετά πράγματα πιστεύω κανένα από πρωτοβουλία της δημιουργικής ομάδας, αλλά ποτέ δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα στις σχέσεις μας. Παρά τη μη ευόδωση της συνεργασίας, εξακολουθώ να θεωρώ τον Χρήστο σημαντική φυσιογνωμία της τηλεόρασης και αγαπημένο άνθρωπο, με τον οποίο έχω μοιραστεί ένα ωραίο κοινό παρελθόν. Όσο για το αν χάρηκε από την εξέλιξη, δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω».

Φέτος ο ΑΝΤ1 πέρασε δυσκολίες και δεν δίστασε να πάρει αμέσως το «ψαλίδι» και να «κόψει» πολλές παραγωγές. Αν το «Γεια σου, Δαρβίνε» δεν πάει καλά από άποψη τηλεθέασης, ενδεχομένως το κανάλι να προβεί σε ανάλογη κίνηση. Έχετε σκεφτεί μια τέτοια εξέλιξη;

«Δεν ξεκινήσαμε το Γεια σου, Δαρβίνε» σκεπτόμενοι το πιθανό ψαλίδισμά του. Θέλουμε να κάνουμε ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα και ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε μέσα στο μικρό διάστημα που απομένει μέχρι το τέλος της σεζόν».

Έγιναν αλλαγές σε σχέση με το ιταλικό concept;

«Ελάχιστες και πάντα σε συνεννόηση με την εταιρεία που μας εκχώρησε τα δικαιώματα. Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι κάποιες από τις αλλαγές μας, όχι μόνο έγιναν αποδεκτές, αλλά ενσωματώθηκαν στη βασική ιδέα».

Έχετε αγωνία για το πώς θα πάει η ελληνική εκδοχή;

«Φυσικά! Θα ήθελα να υπάρχει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος που θα εκτιμήσει τη δουλειά τόσων ανθρώπων».

Τι το ξεχωριστό έχει αυτό το σόου και γιατί κάποιος να το παρακολουθήσει;

«Έχει την απλούστερη συνταγή: ψυχαγωγία! Απευθύνεται επομένως σε όσους έχουν κουραστεί από τη δυστυχία, που, κατά τη γνώμη μου, πολλαπλασιάζεται σε ανησυχητικό βαθμό από την αποκαλούμενη ενημερωτική τηλεόραση».

Είστε ο αρχιτέκτονας των πετυχημένων σόου της Ρούλας Κορομηλά. Τι είναι αυτό, λοιπόν, που κάνει ένα σόου δημοφιλές και το σώζει από την αποτυχία;

«Χρειάζεται μια γερή ιδέα ως βάση, συντελεστές που θα μπορέσουν να την εκτελέσουν αλλά και να τη βελτιώσουν και σωστή επιλογή του χρόνου εισαγωγής της στον προγραμματισμό. Επίσης, δεκάδες άλλες λεπτομέρειες, που κοινό παρονομαστή έχουν το κέφι και τη δουλειά».

Με τι μάτι βλέπει ο Θέμος τη νέα σας τηλεοπτική ιδιότητα;

«Ζήλεψε που το άκουσε και έβαλε μπροστά σχέδιο εξόντωσής μου όταν είδε τη Μητέρα Φύση».

Πώς κρίνετε τη φετινή τηλεοπτική σεζόν; Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο μεγάλος νικητής και ποιος ο ηττημένος;

«Έχω την εντύπωση ότι τη φετινή χρονιά βλέπαμε συνεχώς την ίδια εκπομπή. Όχι πλέον μεταφορικά, αλλά ουσιαστικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το εξής: ένα πρωί η κυρία Λιβανίου έβλεπε στο παράθυρο τον Λάκη Λαζόπουλο, που έβλεπε τη Λιβανίου, η οποία έβλεπε τον Λαζόπουλο! Το ίδιο συνέβαινε από το πρωί μέχρι το βράδυ και βέβαια όχι μόνο σε ένα κανάλι. Αυτός επομένως που νίκησε ήταν η χωρίς έμπνευση επανάληψη, ενώ ηττήθηκε κατά κράτος η διάθεση για πρωτοτυπία».

Μιας και πλησιάζει το καλοκαίρι, θεωρείτε ότι το μετεγγραφικό παζάρι θα είναι σκληρό; Ποιο κανάλι πιστεύετε ότι εγκυμονεί εκπλήξεις;

«Προς το παρόν όλα δείχνουν ήρεμα. Θα αλλάξουν σε περίπτωση που θα γίνει η πρώτη επιθετική κίνηση. Τότε θα ξεσπάσουν συγκρούσεις, τις οποίες εύχονται οι υπό μετεγγραφή, ώστε να ανέβει το κασέ τους. Όσο για το κανάλι των εκπλήξεων, παραδοσιακά ο τίτλος ανήκει στον Αlpha».

Τι πρέπει να επιστρατεύει κανείς για να επιβιώσει στην τηλεόραση;

«Τηλεθεατές».

Κατάγεστε από τη Σύρο. Τι αναμνήσεις έχετε;

«Από ζωγραφιές με καρφί πάνω στις πλάκες, πετροπόλεμο, διάβασμα Μίκυ Μάους σε δροσερές αυλές, ψάρεμα αχινών, γρι-γρι να... φωνάζουν στη θάλασσα, χιλιάδες εικόνες που καταφεύγω όταν με κουράζει το παρόν και ανησυχώ για το μέλλον».

Κλείνοντας τη συνέντευξη, μπορείτε να κάνετε μια τηλεοπτική πρόβλεψη για το μέλλον;

«Οι ειδήσεις θα γίνουν δίωρες και θα ασχολούνται αποκλειστικά με ένα θέμα, ίσως την προώθηση των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που αναπτύσσουν οι εκάστοτε ιδιοκτήτες!».