Αναστάτωση σε κολέγιο των βορείων προαστίων

29.05.2008
Σοκ προκλήθηκε στους κύκλους της κοσμικής Αθήνας μετά τη σύλληψη μοντέλου από την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών.

Από τον ΘΑΝΟ ΜΑΝΙΑΡΑ

Σοκ προκλήθηκε στους κύκλους της κοσμικής Αθήνας μετά τη σύλληψη μοντέλου από την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών.

Το πανέμορφο κορίτσι, που πόζαρε ως μοντέλο σε κορυφαίο κολέγιο των βορείων προαστίων, είδε τη ζωή του να αλλάζει όταν αστυνομικοί σε έλεγχο που έκαναν στο αυτοκίνητό του διαπίστωσαν πως είχε στην κατοχή του ποσότητα κοκαϊνης. Ξαφνικά το μάθημα τέχνης που παρακολουθούσαν με μεγάλη προσοχή «τα παιδιά των ισχυρών» σβήστηκε από τον πίνακα ανακοινώσεων μέχρι νεωτέρας.

Μαθήματα τέχνης
Γεννήθηκε πριν από 23 χρόνια και από μικρή διέφερε από τα υπόλοιπα παιδιά της γειτονιάς στον Πειραιά. Και αυτό διότι ο σωματότυπός της ήταν πολύ διαφορετικός από των συμμαθητριών της. Όμορφη, καστανή, με αναλογίες μοντέλου, αποφάσισε να ασχοληθεί με το μπάσκετ. Μάλιστα, σε ηλικία 18 ετών θεωρήθηκε από τους ειδικούς ταλέντο στο τοπικό πρωτάθλημα του μεγάλου λιμανιού της χώρας. Μέσω του μπάσκετ κατάφερε να μπει σε παρέες ισχυρών, οι οποίοι της πρότειναν να ποζάρει και ως μοντέλο σε διαφημίσεις εταιρικών περιοδικών. Σε μια τέτοια διαφήμιση γνώρισε το διευθυντή του κολεγίου, ο οποίος από καιρό έψαχνε ένα πρόσωπο προκειμένου να ποζάρει στο μάθημα Καλλιτεχνικών. Η συμφωνία επιτεύχθηκε καθώς τα χρήματα ήταν ικανοποιητικά και το νεαρό μοντέλο ξεκίνησε τη συνεργασία. Από την πρώτη στιγμή το κορίτσι «πέρασε» με επιτυχία τις «εξετάσεις» των μαθητών. Δεν είναι τυχαίο πως πριν από τη σύλληψή της την προηγούμενη Παρασκευή οι μαθητές δεν έχαναν ούτε ένα μάθημα. Το μοντέλο αποτελούσε για τους τρόφιμους-ισχυρούς γόνους κάτι σαν το απόλυτο θηλυκό. Η «αποδοχή» του συγκεκριμένου μαθήματος «πέρασε» και στους γονείς, που έβλεπαν τα παιδιά τους να ασχολούνται με ζητήματα τέχνης. Ένα γεγονός που ικανοποιούσε τα στάνταρ του κοινωνικού τους περίγυρου. Όλοι, όμως, λογάριαζαν χωρίς την πρωταγωνίστρια...

Η σύλληψη και το σοκ
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η πρώτη πληροφορία για την «αδυναμία» της νεαρής μοντέλας στην κοκαϊνη έφτασε πριν από δύο μήνες στα γραφεία της Ασφάλειας Πειραιά. Με δεδομένο όμως ότι οι αστυνομικοί του λιμανιού ήταν γνωστοί στον Πειραιά, ανέθεσαν την έρευνα στην αρμόδια υπηρεσία της Αθήνας. Στόχος των αστυνομικών ήταν να βρουν τους προμηθευτές, αυτούς που προμηθεύουν στην πιάτσα της showbiz την «άσπρη παραμύθα». Κάπως έτσι έφτασαν στη σύλληψη.

Το θέμα διέρρευσε στους γονείς των παιδιών που παρακολουθούν μαθήματα στο συγκεκριμένο κολέγιο, με αποτέλεσμα να επικρατεί εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα μεγάλη αναστάτωση. Κάποιοι θορυβήθηκαν τόσο πολύ, που ζήτησαν να διακοπούν οι σπουδές των «κληρονόμων» τους, ενώ άλλοι σκοπεύουν να ζητήσουν δικαστικά το λόγο από τους ιδιοκτήτες του κολεγίου.

Η συνέχεια αναμένεται ενδιαφέρουσα. Για την ιστορία, η μοντέλα αφέθηκε ελεύθερη καταβάλλοντας εγγύηση και περιμένει την ημέρα που θα δικαστεί.