Xtreme make over στη showbiz

19.05.2008
Μερικές γυναίκες είναι σαν το παλιό καλό κρασί Όσο μεγαλώνουν, τόσο περισσότερο ομορφαίνουν. Η διαπίστωση αυτή από παλιούς αλλά και νεότερους ζεν πρεμιέ και μπον βιβέρ μπορεί να μην αποτελεί τον κανόνα σε όλες τις περιπτώσεις, σίγουρα όμως είναι νόμος στο χώρο του θεάματος!

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Μερικές γυναίκες είναι σαν το παλιό καλό κρασί Όσο μεγαλώνουν, τόσο περισσότερο ομορφαίνουν. Η διαπίστωση αυτή από παλιούς αλλά και νεότερους ζεν πρεμιέ και μπον βιβέρ μπορεί να μην αποτελεί τον κανόνα σε όλες τις περιπτώσεις, σίγουρα όμως είναι νόμος στο χώρο του θεάματος!

Την ώρα που τα reality και τα τηλεοπτικά προγράμματα για πλαστικές και μεταμορφώσεις αποτελούν τη νέα hot μόδα της ελληνικής τηλεόρασης, με αρκετές νέες γυναίκες να αγωνιούν για τις εμφάνισή τους, αρκετές κυρίες που μεσουρανούν στο χώρο της ελληνικής σόουμπιζ αποδεικνύουν πως ο χρόνος από μόνος του είναι ικανός να επιβεβαιώσει τη θεωρία του «Τhe Swan», δηλαδή του ασχημόπαπου που γίνεται κύκνος, ή αλλιώς το story της «Μαρίας της άσχημης», που γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία. Βέβαια, ήταν άλλες οι συνήθειες και οι επιταγές της μόδας και του lifestyle τις προηγούμενες δεκαετίες. Ας μην το ξεχνάμε αυτό

Αψεγάδιαστη ομορφιά
Παρά την καμένη περμανάντ, που φαίνεται πως προσπαθεί πολύ να την φέρει στις αποχρώσεις του ξανθού με ανταύγειες (η ρίζα είναι κατράμι!), το πρόσωπο της Ελένης Μενεγάκη του «Πάτερ ημών» και των πρώτων χρόνων του «Πρωινού καφέ» δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά με το σήμερα ακόμη και στο μακιγιάζ! Γεγονός πρωτοφανές, αν σκεφτεί κανείς πως έχει περάσει σχεδόν μια 15ετία αλλά και τρεις γέννες. Βέβαια, το μαλλί και οι ενδυματολογικές επιλογές της ωραίας Ελένης έχουν αλλάξει, αλλά πάντα παραμένει το παράδειγμα προς μίμηση στη ζώνη 10.00-13.00.

Αγνώριστη!
Πρόκειται για τη φωτογραφία που παρουσιάζει τις περισσότερες αλλαγές σε σχέση με τη σημερινή εμφάνιση της Έλλης Στάη. Τι σχέση έχει η ξανθιά κυρία με το slim fit μαύρο κοστούμι, το χτενισμένο ίσιο ξανθό μαλλί και το φυσικό μακιγιάζ με τη μελαχρινή κυρία της διπλανής φωτογραφίας; Αρκετά κιλά παραπάνω, φριζαρισμένο καστανό μακρύ μαλλί και έντονο κόκκινο κραγιόν με την απουσία κάθε άλλου είδους μακιγιάζ να το υποστηρίξει. Όσο για το ντύσιμο; Φαρδύ μπλε σκούρο σακάκι με βάτες και γαλάζιο πουκάμισο με ασορτί αστεράκια κάνουν αγνώριστη τη σημερινή παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha. Σαφώς εδώ και χρόνια συγκαταλέγεται στις πλέον καλοντυμένες κυρίες της ελληνικής δημοσιογραφίας, με ξεχωριστές ενδυματολογικές επιλογές και πάντα άψογα επιμελημένα μαλλιά και μακιγιάζ.

Ριζική αλλαγή
Η 38άχρονη Νατάσσα Θεοδωρίδου έχει υποστεί ριζική αλλαγή στην εμφάνισή της, με αποτέλεσμα πολλοί να μιλάνε για πλαστικές επεμβάσεις, γεγονός βέβαια που η ίδια διαψεύδει κατηγορηματικά σε συνεντεύξεις της. Το καστανό μαλλί με τις μύτες, το μακιγιάζ που σε καμία περίπτωση δεν κολακεύει τα μάτια της, αλλά και οι ατυχείς ενδυματολογικές επιλογές έχουν δώσει τη θέση τους σε μακριές ξανθές μπούκλες, που στην αρχή της φετινής σεζόν κόπηκαν στο πολυσυζητημένο καρέ. Η Νατάσσα σήμερα θεωρείται ως μία από τις πλέον καλοντυμένες Ελληνίδες τραγουδίστριες. Είναι αυτή άλλωστε που επαναλανσάρισε πρώτη στην Ελλάδα τα all time classic ρούχα βρετανικού οίκου που έχουν σαν έμβλημά τους το καρό.

Ούτε γάτα ούτε ζημιά
Η κυρία υπήρξε ανέκαθεν καλλονή και μάλιστα ως πρώην μοντέλο είχε φοβερό κορμί. Η μόνη περίοδος με αρκετά παραπάνω κιλά ήταν της εγκυμοσύνης της. Ταιριαστό μακιγιάζ και κομψά ρούχα που συμπληρώνονται από κατάλληλα αξεσουάρ ήταν ανέκαθεν το σήμα κατατεθέν της δημοφιλούς παρουσιάστριας Έλενας Κατρίτση.

Το μαλλί ήταν σχεδόν πάντα σε σικ αποχρώσεις του κόκκινου-καστανού και το μακιγιάζ φυσικό, να κολακεύει τα χαρακτηριστικά της. Οι ενδυματολογικές της επιλογές πάντα προσεγμένες. Όταν είσαι παντρεμένη με τον εθνικό παρουσιαστή ειδήσεων, επιβάλλεται!

Glamour 80s
Στην περίπτωση της Άννας Βίσση έχουμε την πλήρη υιοθέτηση του κιτς lifestyle των early 80s. Καμένη καστανοκόκκινη περμανάντ που τονίζεται ακόμη περισσότερο από το τεράστιο κοκκοράκι στη φράντζα και ντύσιμο Αλέξις Κάρινγκτον-Κόλμπι στις αποχρώσεις του έντονου κόκκινου, του χρυσού και του μπορντό. Μια απ τα ίδια και το μακιγιάζ! Η εικόνα αυτή πράγματι δεν έχει καμία σχέση με την Άννα Βίσση του σήμερα: ξανθό μακρύ μαλλί επιμελώς ατημέλητο, φυσικό μακιγιάζ, επιτυχημένες ενδυματολογικές επιλογές που ξεχωρίζουν από χιλιόμετρα και κοιλιακοί που θα ζήλευαν ακόμη και 20άρες αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής.

Ξεχωρίζει πάντα
Ξανθό μαλλί μες, τύπου Κριστλ στη «Δυναστεία», με έντονα κομμένη αφέλεια και φαρδύ μαύρο σακάκι με βάτες έχοντας ως εμβλήματα δύο μεγάλα γαλάζια αστέρια η Ρούλα Κορομηλά Με την πάροδο των χρόνων το μαλλί κόπηκε, έγινε πολύ ξανθό, σχεδόν πλατινέ, και τα κιλά άλλοτε αύξαναν και άλλοτε λιγόστευαν. Ωστόσο, η παρουσιάστρια έχει κάτι μοναδικό, που δεν έχασε ποτέ όσον αφορά την εμφάνισή της: υπέροχα πόδια και εξόχως υπέροχες γάμπες.

Οι μεταμορφώσεις μιας σταρ
ποιος δεν θυμάται τη Δέσποινα Βανδή στις αρχές της δεκαετίας του 90, με αρκετά κιλά παραπάνω, πυκνό φρύδι και σκούρο μαλλί με μπούκλα, να άδει στο τότε Τelecity στην εκπομπή της Μαρίας Μπεκατώρου πότε το «Γέλα μου» με σοβαρό ύφος και πότε με πιο τσιφτετελέ το «Δεν πεθαίνει, δεν πεθαίνει, η αγάπη που μας δένει». Πολλά άλλαξαν από τότε στην εμφάνισή της όσον αφορά κυρίως την κόμη της. Μακρύ περιποιημένο καρέ στις «Δέκα εντολές», ράστα στο «Κοριτσάκι σου», μακρύ ξανθό μαλλί στο «Ηappy end», κοντό καρέ στις περσινές τις εμφανίσεις, για να καταλήξει στο φετινό μακρύ καστανοκόκκινο επιμελώς ατημέλητο, που ομολογουμένως της πάει πολύ! Αλλαγές φυσικά έχουν υπάρξει και στο μακιγιάζ των ματιών, αλλά κυρίως είναι εμφανείς αυτές στα χείλη της!

Σικ με ροκ πινελιές
Με πολύ πιο γεμάτα μάγουλα, αλλά αδύνατη στο σώμα, η Καίτη Γαρμπή στη συγκεκριμένη φωτογραφία κάνει ό,τι μπορεί για να κρύψει τα πανέμορφα μάτια της με το μάλλον ατυχές μακιγιάζ της. Το κορακί μαλλί την αγριεύει, ενώ τι να πει κανείς για το μαύρο φόρεμα με τα χιαστί στρας. Η Καίτη όσο μεγαλώνει γίνεται και πιο όμορφη. Παράδειγμα, η φωτογραφία (πάνω) από τη γιορτή των 18 χρόνων που έκλεισε στη δισκογραφία: εφαρμοστό γαλάζιο φόρεμα που τονίζει τα υπέροχα μάτια της, άψογο ίσιο μαλλί στις αποχρώσεις του καστανοκόκκινου, αλλά και μιλιτέρ μαύρα μποτάκια, που έκαναν την εμφάνισή της αυτόματα rock chic!

Από κοκκινομάλλα ξανθιά
Η Πέγκυ Ζήνα στην αρχή της καριέρας της ήταν άτυχη τόσο στις εμφανίσεις της όσο και στις δουλειές της. Η ίδια έχει κατ επανάληψη δηλώσει πως μετάνιωσε για το «Αν πας με άλλη, θα σου σπάσω το κεφάλι», που ωστόσο την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό. Το κοντοκουρεμένο ίσιο μαλλί σε έντονο κόκκινο καμία σχέση δεν έχει με τη μακριά ξανθιά κόμη της τραγουδίστριας σήμερα. Άλλωστε, είναι η μοναδική που μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει ποτέ χρήση extension, καθώς τα μαλλιά της είναι φυσικά. Μεγάλες αλλαγές έχουν γίνει στο μακιγιάζ, αλλά ακόμη μεγαλύτερες στις ενδυματολογικές της επιλογές. Τι σχέση έχει, άλλωστε, το εφαρμοστό λαμέ της φωτογραφίας με τις εντυπωσιακές τουαλέτες υψηλής ραπτικής με τις οποίες εμφανιζόταν φέτος στην «Ιερά Οδό»;