Αθώος τελικά ο εραστής της Αν Νικόλ Σμιθ

07.01.2011
Έκλεισε τελικά η υπόθεση εναντίον του 42χρονου δικηγόρου Χάουαρντ Στερν (Howard K. Stern) ο οποίος τον Οκτώβριο είχε καταδικαστεί για πλαστοπροσωπία και απάτη που οδήγησε στον θάνατο της τότε ερωμένης και πελάτισσάς του Αν Νικόλ Σμιθ (Anna Nicole Smith).


Έκλεισε τελικά η υπόθεση εναντίον του 42χρονου δικηγόρου Χάουαρντ Στερν (Howard K. Stern) ο οποίος τον Οκτώβριο είχε καταδικαστεί για πλαστοπροσωπία και απάτη που οδήγησε στον θάνατο της τότε ερωμένης και πελάτισσάς του Αν Νικόλ Σμιθ (Anna Nicole Smith).

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου στο οποίο οι δικηγόροι του Στερν είχαν ασκήσει έφεση αθώωσε τον κατηγορούμενο λόγω "έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων".

Θυμίζουμε ότι το 39χρονο πρώην κουνελάκι του "Playboy", είχε βρεθεί νεκρή από υπερβολική δόση ναρκωτικών στις 8 Φεβρουαρίου του 2007. Στην έρευνα που ακολούθησε, αποκαλύφθηκε ότι η Σμιθ είχε πρόσβαση σε οπιούχα και ηρεμιστικά φάρμακα, τα οποία αποκτούσε με τη βοήθεια του δικηγόρου και εραστή της, καθώς και των δύο γιατρών της, οι οποίοι παρότι γνώριζαν ότι ήταν εξαρτημένη, της έγραφαν παράνομες συνταγές χρησιμοποιώντας ψεύτικα ονόματα.

Τόσο ο Στερν, όσο και οι δύο γιατροί, Σαντίπ Καπούρ (Sandeep Kapoor) και Κριστίν Ερόσεβιτς (Khristine Ershevich) αντιμετώπισαν κατηγορίες για συνομωσία, πλαστοπροσωπία και παράνομη διακίνηση και χορήγηση ναρκωτικών σε ναρκομανή, για τις οποίες δήλωσαν ομόφωνα ότι είναι αθώοι.

Στη δίκη που ακολούθησε ο Καπούρ απαλλάχθηκε των κατηγοριών, ενώ οι άλλοι δύο κρίθηκαν ένοχοι. Ο Στερν καταδικάστηκε για πλαστοπροσωπία και απάτη, ενώ η Ερόσεβιτς για παράνομη συνταγογράφηση του παυσίπονου Vicodin.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η Αν Νικόλ Σμιθ "άφησε εποχή" όταν το 1994 παντρεύτηκε τον δισεκατομμυριούχο Τζ. Χάουαρντ Μάρσαλ (J. Howard Marshall), όταν εκείνος ήταν 89 χρονών και εκείνη 26!

Ο Μάρσαλ πέθανε την επόμενη χρονιά και μέσω της διαθήκης του, άφησε όλη την περιουσία του στον γιο του. Από εκείνη τη στιγμή και για 15 χρόνια ξεκίνησε μια δικαστική διαμάχη βασισμένη στον ισχυρισμό της Σμιθ ότι ο σύζυγός της είχε υποσχεθεί πως θα της έδινε περισσότερα από $300 εκατομ. (€220 εκατομ.) ακόμη και χωρίς αυτό να είναι γραμμένο κάπου.

Τελικά, και αυτή η υπόθεση έληξε τον Μάρτιο του 2010 -όταν σημειωτέον και οι δύο αντίδικοι ήταν νεκροί- με το δικαστήριο να αποφασίζει ότι ο ηλικιωμένος μεγιστάνας είχε "σώας τα φρένας" και δεν βρισκόταν υπό καμία πίεση όταν συνέταξε τη διαθήκη του σύμφωνα με την οποία άφηνε την $1,6 δις (€1.2 δις) στον γιο του Ε. Πιρς Μάρσαλ (E. Pierce Marshall) και τίποτα στην τότε σύζυγό του.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα