Σέξι Λατίνες στη λεωφόρο της δόξας

15.05.2008
Θηλυκές καμπύλες, ηλιοκαμένο δέρμα, μάτια που κάνουν τον αντρικό πληθυσμό να λιώνει. Ο συνδυασμός αυτός είναι ο ιδανικός για τους ειδικούς του Χόλιγουντ, που γνωρίζουν αρκετά καλά ότι έχοντας πρωταγωνίστριες με αυτά τα προσόντα

Από τον ΝΙΚΟ ΖΑΜΠΑΡΑ

Θηλυκές καμπύλες, ηλιοκαμένο δέρμα, μάτια που κάνουν τον αντρικό πληθυσμό να λιώνει. Ο συνδυασμός αυτός είναι ο ιδανικός για τους ειδικούς του Χόλιγουντ, που γνωρίζουν αρκετά καλά ότι έχοντας πρωταγωνίστριες με αυτά τα προσόντα, είτε στα τηλεοπτικά σίριαλ είτε στις κινηματογραφικές ταινίες, έχουν την επιτυχία στο τσεπάκι τους!

Φυσικά, τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά δεν τα βρίσκεις σε όλες τις γυναίκες, αλλά κυρίως στις ισπανόφωνες. Οι Λατίνες δείχνουν να έχουν μέσα τους αυτό το κατιτί που έχει «λυτρώσει» το Χόλιγουντ και γι αυτό δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο «καυτές» πρωταγωνίστριές του κατάγονται από ισπανόφωνες χώρες.

Η «μούσα»: Δίχως αμφιβολία πρόκειται για την πιο διάσημη Ισπανίδα. Η Πενέλοπε Κρουζ μπορεί να ξεκίνησε την καριέρα της από μια γαλλική ερωτική ταινία, όμως η θεά Τύχη της έκλεισε το μάτι, μετατρέποντάς τη στην αγαπημένη μούσα του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Οι πύλες του Χόλιγουντ άνοιξαν διάπλατα για την Πενέλοπε, που όχι απλώς κατάφερε να στεριώσει, αλλά ανέβαζε συνεχώς τις μετοχές της, ενώ παράλληλα «έκλεψε» και την καρδιά ενός από τους περιζήτητους σταρ, του Τομ Κρουζ, πριν τον αφήσει για τα μάτια του Μάθιου ΜακΚόναχι. Εκείνο που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το εκφραστικό της πρόσωπο και τα έντονα μάτια της, ενώ διατηρεί τη σιλουέτα της επιλέγοντας να τρώει μόνο λαχανικά, καθώς από το 2000 έχει κάνει «μότο» της ζωής της τη χορτοφαγία.

Μεξικάνικο ταμπεραμέντο: Η ταυτότητα της Τζέσικα Άλμπα μπορεί να αναγράφει ως τόπο γέννησής της την Πομόνα της Καλιφόρνια, όμως η καταγωγή του μπαμπά της από το Μεξικό έχει βάλει γερά τη σφραγίδα της στο σέξι σώμα της. Η εκφραστικότητα και τα έντονα χαρακτηριστικά της, σε συνδυασμό με το ότι ζούσε πολύ κοντά στη «Μέκκα» του κινηματογράφου την έφεραν από νωρίς στα γρανάζια της ηθοποιίας. Οι προκλητικές της εμφανίσεις σε ταινίες και εξώφυλλα περιοδικών την κατατάσσουν ψηλά στη λίστα των ποθητών γυναικών του Χόλιγουντ και κάνουν τους Μεξικανούς να καμαρώνουν για την ομορφιά της «συμπατριώτισσάς» τους, έστω και αν η ίδια αναφέρεται μόνο στην αμερικανική καταγωγή της.

Ερωτική πρόκληση: «Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι», λέει ο λαός και αυτό φαίνεται να ταιριάζει «γάντι» στην περίπτωση της Τζένιφερ Λόπεζ. Η γεννημένη στο Μπρονξ, αλλά με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο J.Lo. έχει φτάσει στην κορυφή έχοντας κοπιάσει αρκετά. Βασικό της ατού, πάντως, σε όλη της την προσπάθεια ήταν το μελαψό χρώμα της και το χαρακτηριστικό λίκνισμα των λατινογενών γυναικών. Από τη στιγμή που η διάσημη τραγουδίστρια αποφάσισε να εκμεταλλευτεί αυτά τα χαρίσματα ξεχάστηκαν οι εποχές που συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές στις οποίες περνούσε παντελώς απαρατήρητη. Τα σκληρά και γοητευτικά της χαρακτηριστικά, το σαγηνευτικό της στυλ και το σέξι παρουσιαστικό της (σ.σ.: απόρροια του χορού, αλλά και της σκληρής κι επίπονης γυμναστικής που ακολουθούσε καθημερινά πριν από την εγκυμοσύνη της) σύντομα την έφεραν στην κορυφή και την έκαναν μία από τις πλέον ποθητές γυναίκες του Χόλιγουντ.

Η hot νοικοκυρά: Οι υπεύθυνοι του κάστινγκ της τηλεοπτικής σειράς «Νοικοκυρές σε απόγνωση» είδαν στο πρόσωπο της Εύα Λονγκόρια αυτό το κάτι που τους έδινε τη σιγουριά ότι η τηλεθέαση θα ήταν δεδομένη. Και δεν έπεσαν έξω, αφού η Λονγκόρια αποτέλεσε ένα από τα γερά «χαρτιά» της σειράς, χάρη στο ελαφρώς σκουρόχρωμο δέρμα της, αλλά και στην τσαχπινιά της. Για το δεύτερο, βέβαια, η νυν κυρία Πάρκερ (σ.σ.: αφού παντρεύτηκε το Γάλλο μπασκετμπολίστα Τόνι Πάρκερ) ποτέ δεν είχε πρόβλημα, όμως το χρώμα της επιδερμίδας της, απόρροια της μεξικάνικης καταγωγής της, της είχε προκαλέσει αρκετά ψυχολογικά προβλήματα όταν ήταν μικρή! Τότε θεωρούσε ότι ήταν το ασχημόπαπο της οικογένειας, όμως με τα χρόνια και κυρίως με την κατάκτηση του τίτλου της πιο όμορφης στο Κόρπους Κρίστι, όπου ζούσε, κατάφερε να το ξεπεράσει. Το Χόλιγουντ την κέρδισε, προσφέροντάς της δόξα και χρήμα.

Ανερχόμενη δύναμη: Μπορεί η Κολομβία να έχει συνδέσει τις εξαγωγές της με απαγορευμένους «καρπούς», ωστόσο, το πιο διάσημο προϊόν της στις ΗΠΑ είναι η Σοφία Βεργκάρα. «Ανερχόμενη δύναμη» χαρακτηρίζεται η Κολομβιανή, η οποία, παρόλο που δεν έχει πρωταγωνιστήσει ακόμη σε κάποια από τις ταινίες που γυρίζονται στο Χόλιγουντ, πολύ σύντομα αναμένεται ότι θα της δοθεί αυτή η ευκαιρία, αφού δεν είναι λίγοι οι παραγωγοί που της ζητούν να πει το «ναι» στις προτάσεις τους. Το καλλίγραμμο κορμί της και το πλούσιο στήθος της «μαγνήτισαν» τα μάτια ενός φωτογράφου που περπατούσε σε μία από τις παραλίες της Κολομβίας και από εκεί άρχισε η περιπέτειά της στο χώρο του μόντελινγκ και της ηθοποιίας. Αυτά τα «όπλα» χρησιμοποιεί η Βεργκάρα έχοντας σαν στόχο να βρεθεί στην κορυφή, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει ότι προσέχει πολύ την καθημερινή της διατροφή, επιλέγοντας κυρίως φρούτα και λαχανικά.

Αισθισιασμός στο maximum: «Η Λατίνα Σίντι Κρόφορντ» είναι ο τίτλος που συνοδεύει την Εύα Μέντες. Με καταγωγή από την Κούβα, γεννημένη ωστόσο στο Τέξας και μεγαλωμένη στο Λος Άντζελες, η Μέντες έχει «χτίσει» την πορεία της προς την κορυφή μέσα από μικρούς ρόλους σε διάφορες σαπουνόπερες της αμερικάνικης TV. Το πλήρωμα της αναγνώρισης ήρθε όταν κλήθηκε να παίξει δίπλα στον Ντένζελ Ουάσινγκτον στην ταινία «Τraining Day», ρόλος που της άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της «Μέκκας» του κινηματογράφου. Πλέον αμείβεται με συμβόλαια που δεν πέφτουν κάτω από τα 2 εκατ. δολ. για κάθε ταινία που κάνει, αποδεχόμενη βέβαια τους όρους περί προβολής των προσόντων που διαθέτει!

Οι... παλιές: Η J.Lo, η Λονγκόρια, η Μέντες και οι άλλες Λατίνες είναι οι νέες «ξένες δυνάμεις» που έχουν κατακτήσει το Χόλιγουντ. Πριν από αυτές, όμως, υπήρξαν κάποιες άλλες με ισπανόφωνες ρίζες, όπως η γεννημένη στο Σικάγο Ράκελ Γουέλς, με καταγωγή από τη Βολιβία, ή η Ρίτα Χέιγουορθ, που γεννήθηκε στο Μπρούκλιν, αλλά καταγόταν από την Ισπανία. Η Σάλμα Χάγιεκ θεωρείται, πάντως, η πρώτη ηθοποιός από το Μεξικό που έγινε μεγάλη σταρ, μετά όμως από την Ντολόρες Ντελ Ρίο που «μεσουράνησε» στη δεκαετία του 20, ανοίγοντας το δρόμο.