Κοσμικά Μποφόρ

09.05.2008
Αυτό το φετινό ήταν Μύκονος Μπεν Χουρ. Το ελληνικό υπερκοσμικό νησί γέμισε σε δόσεις για δεκαπέντε ημέρες.

Αυτό το φετινό ήταν Μύκονος Μπεν Χουρ. Το ελληνικό υπερκοσμικό νησί γέμισε σε δόσεις για δεκαπέντε ημέρες. Κοσμο- (ή μάλλον κοσμικο-) συρροή, η οποία ξεκίνησε από τη Μεγάλη Εβδομάδα, συνεχίστηκε την Πρωτομαγιά και έσβησε την Κυριακή που μας πέρασε.

Βασικά γι αυτό αποφάσισα φέτος να μην πάω για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια. Λάααθος! Τι και αν όλα τα κλασικά στέκια ήταν κατάμεστα από κόσμο και ο καιρός μουντός, με όσους μίλησα πέρασαν κα-τα-πλη-κτι-κά! Ψαρρού, «Βahia Βlanca», «Camares», «Guzel», «Remezzo» (η μεγάλη επιστροφή διά χειρός Μωράκη), «Καίσαρης» (μπορεί να είναι κοσμηματοπωλείο, αλλά είναι και meeting point) έβαλαν τα haute couture τους για να αποτελέσουν τα hot spots της μυκονιάτικης πασαρέλας.

Η ΕΜΥ μια φορά που δεν έπρεπε, είχε δίκιο, έπεσε μέσα. Όπως είχε προειδοποιήσει! Ως αποτέλεσμα, λίγοι ήταν οι τολμηροί που έκαναν βουτιές στα ούτως ή άλλως παγωμένα νερά της Μυκόνου. Τι το θες το λίφτινγκ, μαντάμ; Πλατσούρισε το ποδαράκι στην ακροθαλασσιά να σου πω πώς θα ισιώσει η ρυτίδα! Τέτοια ψυχρολουσία ούτε στην Τζούλια Αλεξανδράτου, η οποία ήθελε να (ξανα)ζήσει τον έρωτα με το αγόρι του μπαρ και να σου ξωπίσω τους το Star! Αλλά και οι λοιποί σταρ, αυτόφωτοι και μη, πού να το χαρούν το μαγιόξυλο με τους παπαράτσι να καραδοκούν; Βέβαια, αν δεν θες κοσμικότητες και φωτογραφίες, κλειδώνεσαι στην έπαυλή σου και καλείς φίλους εκεί, όπως η Ντέλα Ρούνικ, ο Λάκης Γαβαλάς και, φυσικά, ο Πάνος Ζήνας, οι οποίοι πάντα ανοίγουν τα σπίτια τους για τους δικούς τους ανθρώπους. Βέβαια, οι πιο έξυπνοι κατ εμέ πήγαν τη Δευτέρα μετά το Πάσχα εκμεταλλευόμενοι την αργία της Πρωτομαγιάς, όταν είχαν μείνει λίγοι και καλοί. Άντε Αγίου Πνεύματος πάλι.