Στο Βελιγράδι θα πάει με το σταυρό της

14.05.2008
Σε εξοντωτικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι πρόβες της Καλομοίρας. Η τραγουδίστρια, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision, μαζί με την ομάδα συνεργατών της έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους λίγο πριν από την τελική ευθεία.
Σε εξοντωτικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι πρόβες της Καλομοίρας. Η τραγουδίστρια, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision, μαζί με την ομάδα συνεργατών της έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους λίγο πριν από την τελική ευθεία.

Μια ομάδα έμπειρων και ταλαντούχων ανθρώπων έχει στο πλευρό της η Ελληνοαμερικανίδα τραγουδίστρια, προκειμένου να ετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορεί. Αρχής γενομένης από το σκηνοθέτη Κώστα Καπετανίδη, ο οποίος έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια της εμφάνισής της, τον Ηλία Λεδάκη, που έχει την επιμέλεια της σκηνογραφίας, τον Τζουλιάνο, που έχει αναλάβει τη χορογραφία, τη Βικτώρια Χαλκίτη, που κάνει μουσική διδασκαλία στα φωνητικά, και το στυλίστα Γιώργο Σεγρεδάκη. Όλοι μαζί δουλεύουν με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα και κρατάνε ως επτασφράγιστο μυστικό τις λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά το βράδυ του ημιτελικού.

Οι διαγωνιζόμενοι της Eurovision, άλλωστε, οφείλουν να παρουσιάζουν ένα άρτιο και τέλειο τηλεοπτικό προϊόν, αλλά και ένα μοναδικό σόου για τους παρευρισκόμενους. Εκατομμύρια μάτια θα δουν και θα κρίνουν την Καλομοίρα Σαράντη, που στοχεύει σε μια καλή θέση και έχει τις δυνατότητες να καταφέρει μια καλή σειρά. Ακόμη και τα ρούχα που θα φοράει θα παίξουν ρόλο και ο στυλίστας της έχει αναλάβει την ευθύνη να βρει γι αυτήν κάτι εντυπωσιακό. Πληροφορίες λένε ότι θα είναι ένα φόρεμα μοναδικό, σε πρωτότυπο σχέδιο της εταιρείας της Jennifer Lopez και θα το φορέσει για πρώτη φορά τη βραδιά που θα διαγωνιστεί.

Στα πλαίσια της εμφάνισης στο Βελιγράδι, βέβαια, οι εκπλήξεις που ετοιμάζει η ελληνική αποστολή θα είναι πολλές. Ήδη έχουν γίνει αλλαγές στη χορογραφία αλλά και στη συνολική σκηνική παρουσίαση του τραγουδιού. Κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό, αφού δοκιμάζονται συνεχώς καινούργια πράγματα και γίνονται κάθε μέρα διορθώσεις και προσαρμογές.

Συν Αθηνά και χείρα κίνει, γι αυτό και η Καλομοίρα όταν θα πάει στο Βελιγράδι, όπως είπε, θα έχει μαζί της εκτός από το σταυρό της, για να τη φυλάει, και το μαξιλάρι της! Ό,τι και να γίνει, πάντως, εκεί μην περιμένετε καριέρα στα ξένα για τη νεαρή τραγουδίστρια. Το έχει ξεκαθαρίσει άλλωστε η ίδια: θέλει να ακούγονται τα τραγούδια της και σε άλλες χώρες, θα ήθελε να δίνει συναυλίες στο εξωτερικό, όμως, όπως επιμένει, η βάση της θα είναι για πάντα στην Ελλάδα, γιατί από εδώ ξεκίνησε.

Το πρώτο πράγμα δε που θέλει να κάνει μετά τη Eurovision και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα είναι να πάει σε ένα εστιατόριο και να φάει ό,τι θέλει και στη συνέχεια να χορτάσει ύπνο και διασκέδαση. Από την άλλη, αμέσως μετά το καλοκαίρι θα βρεθεί σίγουρα την Αμερική, καθώς θέλει να επισκεφθεί την αδερφή της που είναι έγκυος.

Όσο για την προετοιμασία, να πούμε ότι το ταξίδι που έκανε στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ήταν και το τελευταίο της promo tour, καθώς ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη εμφάνισή της το βράδυ του πρώτου ημιτελικού της Eurovision 2008, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαϊου.

Η ελληνική αποστολή αναμένεται να επισκεφτεί για μία ημέρα το Βελιγράδι και την «Αrena», το χώρο δηλαδή όπου θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός. Όπως λέει η Καλομοίρα, δεν έχει ξανατραγουδήσει σε τόσο μεγάλο κοινό, όπως αυτό της Eurovision, αλλά η ιδέα την ενθουσιάζει, καθώς «η ενέργεια θα είναι καταπληκτική».

Αξίζει να σημειωθεί ότι απαντώντας σε σχετική ερώτηση που της έκαναν θαυμαστές της στο επίσημο site της ΕΡΤ, είπε ότι έχει πολύ καλό προαίσθημα για τη θέση που θα κατακτήσει τελικά με το τραγούδι της «Secret Combination» και, όπως λέει και θέλει να πιστεύει, θα είναι μέσα στα πέντε πρώτα.

Στα πλαίσια της περιοδείας της πέρασε επίσης από το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρουμανία, όπου όπως λένε οι πληροφορίες το τραγούδι της έκανε ιδιαίτερη αίσθηση. Μεγάλης επίσης ανταπόκρισης του κόσμου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης έτυχε στην Κωνσταντινούπολη, όπου κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού σόου είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Ιμπραήμ Τάτλσες, που θεωρείται ο πλέον δημοφιλής τραγουδιστής της Τουρκίας. Μεσολάβησε, βέβαια, και η επίσκεψή της στο Φανάρι, όπου πήρε την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος της δώρισε και ένα μετάλλιο της Χιλιετηρίδας του Βαπτίσματος των Ρώσων, ενώ η Καλομοίρα έμεινε κατενθουσιασμένη από την ευγένεια και την καλοσύνη του. Β.Λ.