5 τρόποι για να έχεις πάντα στη ντουλάπα σου ρούχα με στιλ

12.02.2021
5 τρόποι για να έχεις πάντα στη ντουλάπα σου ρούχα με στιλ
Αυτή είναι μια πολύ μοναδική χρονική περίοδος για όλους. Μεγάλο μέρος της ζωής μας - από το πού δουλεύουμε και πώς κάνουμε διακοπές μέχρι ποιον μπορούμε να δούμε και τι επιτρέπεται να κάνουμε - έχει αλλάξει πάρα πολύ. Μέσα σε αυτό, λιγότερο σημαντικό αλλά εξίσου δραστικό, η προσέγγισή μας στο τι φοράμε κάθε μέρα, αντιμετώπισε επίσης μια μεταμόρφωση.

Είτε ζεις στο σαλόνι σου είτε ψωνίζεις στο διαδίκτυο περισσότερο από ποτέ, υπήρξαν πολλές αλλαγές στην προσέγγισή σου για τη μόδα φέτος. Όμως, το θετικό ότι έχουμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι είναι ότι έχουμε την ευκαιρία να βάλουμε σε τάξη τις ντουλάπες μας.

Από το να κρατάμε παλιά ρούχα που δεν φοράμε ποτέ, μέχρι τον πανικό να αγοράσουμε κομμάτια που δεν θα φορέσουμε περισσότερες από μία φορές, είμαστε όλες ένοχες για τη λήψη όχι και τόσο λογικών αποφάσεων όσον αφορά στις ντουλάπες μας. Όμως, δεν πρέπει να είναι έτσι.

Διάβασε παρακάτω πέντε συμβουλές για τη διαχείριση της γκαρνταρόμπας σου, ώστε να μπορείς να κερδίσεις χώρο, να εξοικονομήσεις χρήματα και να δείχνεις τόσο στιλάτη όσο δεν ήσουν ποτέ.

Μην αγοράζεις κάτι για μία μόνο περίσταση

Είμαστε όλοι ένοχες για αυτό. Όταν πηγαίνουμε κάπου ιδιαίτερα σημαίνει ότι αισθανόμαστε αναπόφευκτα ότι χρειαζόμαστε κάτι ξεχωριστό - και επομένως κάτι νέο - να φορέσουμε. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, όσο μας αρέσει ένα κομμάτι που αγοράζουμε, σπάνια το φοράμε σε περισσότερες από μια εξόδους.

Αντί να αγοράσεις κάτι συγκεκριμένο για συγκεκριμένες εκδηλώσεις, προσπάθησε να έχεις μερικά κομμάτια στην ντουλάπα σου που να είναι πιο ευέλικτα. Αν ψάχνεις για κάτι απλό και πιο κλασικό, αντί για ένα απόλυτο trend της εποχής, θα μπορείς να το φοράς ξανά και ξανά.

Διάβασε και αυτό: Οι τρόποι να μυρίζουν τα ρούχα της ντουλάπας σου όμορφα

Μην αγοράζεις ή μην κρατάς κάτι που δεν σου πάει

Εκτός από το να κρατάμε πράγματα που δεν μας κάνουν, πολλές από εμάς διατηρούμε κομμάτια που γνωρίζουμε ότι δεν μας πάνε. Συχνά, έχουμε αγοράσει κάτι περίεργο επειδή ήταν μια μεγάλη τάση ή επειδή είδαμε κάποιαν άλλη να το φοράει και νομίζαμε ότι φαινόταν καταπληκτικό, αλλά επειδή δεν μας πάει, δεν το έχουμε βγάλει ποτέ από τη ντουλάπα. Εάν ένα ρούχο δεν σου πάει και δεν αισθάνεσαι σίγουρη και άνετη, δεν έχει θέση στη ζωή σου.

Μην αγοράζεις κάτι μόνο και μόνο επειδή είναι ευκαιρία

Είναι εύκολο να βγεις κερδισμένη από μια μεγάλη έκπτωση και θα πρέπει να αξιοποιήσεις στο έπακρο μια σημαντική πτώση τιμής - ειδικά όταν πρόκειται για κομμάτια σχεδιαστών που είναι επένδυση - αλλά αυτό θα πρέπει να το κάνεις μόνο αν αυτό το κομμάτι είναι κάτι που πρέπει πραγματικά να προσθέσεις στο «οπλοστάσιό» σου. Ποτέ μην αγοράζεις κάτι μόνο και μόνο επειδή είναι υπέροχο. Ανεξάρτητα από το πόσο προσιτό είναι, αν δεν το φορέσεις ποτέ, είναι μια πλήρης σπατάλη χρημάτων.

Αυτό το διάβασες; Με αυτό το απλό κόλπο θα διπλασιάσεις το χώρο της ντουλάπας σου

Όταν αγοράζεις κάτι, ξεφορτώσου κάτι άλλο

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να διατηρήσεις τη γκαρνταρόμπα σου σε λογικό μέγεθος είναι να υιοθετήσεις την πολιτική «ένα μέσα, ένα έξω»: κάθε φορά που προσθέτεις κάτι νέο, αφαιρείς ένα κομμάτι (και το πουλάς ή το χαρίζεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς). Όχι μόνο θα κρατήσει αυτό τη ντουλάπα σου σε ένα λογικό μέγεθος, αλλά σημαίνει επίσης ότι πρέπει να είσαι πολύ πιο σίγουρη για το τι αγοράζεις. Δεν θα αγοράσεις ποτέ κάτι εκτός αν σου αρέσει πάρα πολύ, γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να χάσεις κάτι επίσης ξεχωριστό από τη ντουλάπα σου.

Να ξέρεις τη ντουλάπα σου απ’έξω και ανακατωτά

Ακούγεται προφανές, αλλά είναι εύκολο να ξεχνάμε τι βρίσκεται στις ντουλάπες μας και, για πολλές από εμάς, θα υπάρχουν κρυμμένα υπέροχα κομμάτια που δεν έχουν δει το φως της ημέρας εδώ και χρόνια ή που έχουν ξεχαστεί κατά τη διάρκεια του lockdown. Έτσι, προτού προχωρήσεις και αγοράσεις κάτι καινούργιο, βεβαιώσου ότι έχεις ήδη μια πολύ ξεκάθαρη ιδέα για το τι υπάρχει ήδη στη ντουλάπα σου. Εάν κάνεις ένα ολικό ξεκαθάρισμα, θα ξέρεις τι υπάρχει εκεί και αυτό θα σε εμποδίσει να αγοράσεις κατά λάθος πράγματα που δεν χρειάζεσαι.