5 ολοκαίνουργιες τάσεις μόδας για την Άνοιξη του 2017

21.02.2017
Φυσικά και τη νεά σεζόν αλλάζουν τα όσα ήξερες για την μόδα και τις τάσεις της. Η νέα δροσερή σεζόν μας κάνει να βάλουμε σιγά-σιγά στην άκρη τα σκούρα χρώματα και τα "βαριά" ρούχα του χειμώνα και να προτιμήσουμε τα νέα αέρινα και δροσερά κομμάτια μόδας. Για να είσαι λοιπόν πλήρως ενημερωμένη για το τι παίζει στις νέες τάσεις δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω για να πάρεις μια πρώτη ιδέα.

Η χαρά της διαφάνειας:

Δεν μας κάνει εντύπωση που οι διαφάνειες εξακολουθούν και είναι in. Στα σόου της DKNY είδαμε πολύ ενδιαφέρουσες διαφανείς δημιουργίες που αποκάλυπταν αρκετά από τα όσα υπήρχαν απο κάτω και σε συνδυασμό με τις ρομαντικές δαντέλες δημοιουργούσαν ένα ιδιαίτερο τελικό αποτέλεσμα,

Τη νέα σεζόν βλέπουμε σε σχέση πάντα με τις διαφάνειες πως κατακλύζουν τις πασαρέλες ακόμη και σε εμφανίσεις που δεν προϋποθέτουν την ύπαρξη διαφάνειας. Μάλιστα στον οίκο Anna Sui και Rodarte είδαμε σε πολλές περιπτώσεις τα εσώρουχα μέσα από τις φούστες ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα διαφανή φορέματα στον οίκο Jason Wu.

Μοντέρνα και τρελά πουκάμισα:

Αυτή τη σεζόν φυσικά και το πουκάμισο είναι τάση όμως μας συστήνεται από την αρχή με ένα νέο και τελείως διαφορετικό τρόπο. Τα πουκάμισα τη νεά σεζόν αποδεικνύουν πως οι μόδιστροι έχουν βαρεθεί πολύ και απλά θέλουν να κόβουν και να ράβουν τυχαία και όπως τους έρθει τα πουκάμισα. Αυτό είναι κάτι που καταλαβαίνουμε άμεσα αν ρίξουμε μια ματιά στα πουκάμισα των οίκων Αlexander Wang και Concept Korea που αποδεικνύουν πως ο ... τρελός μόδιστρος είναι must! Χωρίς αμφιβολία τα ξεκούμπωτα πουκάμισα είναι η απόλυτη τάση της σεζόν!

Με έμφαση στο μπούστο:

Φυσικά και το μπούστο ήταν, είναι και θα είναι μόδα κυρίως γιατι αναδεικνύουν την πιο σέξι πλευρά μας. Φέτος όμως δεν θεωρούνται απλά ένα εσώρουχο αλλά ένα κομμάτι μόδας, αφού δίπλα στα κοντά τοπ βρίσκουμε τα μπουστάκια που σε στιλ athleisure είναι καταδικασμένα να κάνουν θραύση.

Τη νέα σεζόν οι γραμμές στα ρούχα έχουν μια αβίαστη άνεση και είναι ταυτόχρονα σέξι και ευκολοφόρετα . Τα μπουστάκια φορεμένα μέσα από φαρδιές και άνετες ρόμπες όπως στην περίπτωση του Alexander Wang μας κάνουν να αναθεωρήσουμε τα όρια ρούχου -εσώρουχου ενώ πρόκειται για κομμάτια που μπορρούν να σταθούν μόνας τους παίρνοντας την θέση του τοπ ή να φορεθούν απο μέσα όπως τα είδαμε στις περιπτώσεις των κολεξιόν των οίκων Kenzo και Carven.

Τory Burch

Τετραγωνισμένοι ώμοι:

Όλοι θυμόμαστε την τρέλα που υπήρχε αρκετές δεκαετίες πριν με τους τετραγωνισμένους ώμους να μεσουρανούν την δεκαετία του '80 δημιουργώντας απίστευτα ρετρό λουκ. Τη νέα σεζόν οι πασαρέλες των οίκων Saint Laurent γέμισαν τετραγωνισμένους ώμους αποδεικνύοντας πως το μοντέρνο με το ρετρό μπορούν όχι μόνο να συνυπάρξουν αλλά να δημιουργήσουν και άκρως εντυπωσιακά λουκ. Να σημειώσουμε εδώ πως τα μαλλιά των μοντέλων στο ίσιο τους έκαναν ακόμη πιο εντυπωσιακό το όλο τρεντ.

Στιγμές από γουέστερν:

Τα σχέδια που μας φέρνουν στο μυαλό τα γουέστερν είναι εκείνα που καταφέρνουν και αφήνουν το στίγμα τους στη μόδα φέτος την άνοιξη.Στον οίκο Rodarte είδαμε τα κρόσια και τα γιλέκα αλλά και τα πανωφόρια μας βάζουν εύκολα στο... νόημα ενώ και στις πασαρέλες του οίκου Anna Sui τα δερμάτινα τζάκετ και τα καουμπόικα καπέλα έδιναν αμέσως ένα διαφορετικό ύφος στην εμφάνιση των μοντέλων.