Αμυγδαλοεργολάβοι

17.04.2008
Παραδοσιακοί και αγαπημένοι!

Τι έχουμε:

  • 3 φλιτζ. αμυγδαλόψιχα
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. αμύγδαλα, φιλέ
  • 4 κουταλιές ζάχαρη, άχνη
  • 3 ασπράδια αβγών
  • 1 ξύσμα πορτοκαλιού ή 5-6 σταγόνες λικέρ πικραμύγδαλου
  • μαργαρίνη για το άλειμμα του ταψιού

Τι κάνουμε:

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την αμυγδαλόψιχα με τη ζάχαρη, έως ότου γίνουν αλοιφή.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού ή το λικέρ, τα ασπράδια των αβγών και τα χτυπάμε, έως ότου γίνουν ομοιογενές μείγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Παίρνουμε από το μείγμα κομματάκια στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού και τα πλάθουμε σε σχήμα μακρόστενο, πάχους ενός εκατοστού. Τα καλύπτουμε με τα αμύγδαλα φιλέ και τα βάζουμε σε ένα ταψί, αλειμμένο με μαργαρίνη.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, έως ότου ξανθύνουν ελαφρά τα αμύγδαλα.

Συμβουλή
Προσέχουμε να μην ψήσουμε περισσότερη ώρα τους εργολάβους, γιατί θα σκληρύνουν.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ Τεντούρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ