Μαρέγκες με κρέμα σοκολάτας

10.04.2008
Η γλυκιά ιδέα που συμπληρώνει τη σειρά προϊόντων ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ. Πρόκειται για την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ, η οποία παρασκευάζεται εύκολα και γρήγορα, χωρίς βράσιμο. Απλά χτυπάμε με κρύο γάλα για 5 λεπτά και έχουμε στη στιγμή την πιο αφράτη και νόστιμη crme patisserie για να φτιάξουμε τάρτες, προφιτερόλ, εκλέρ και πεντανόστιμα σπιτικά μιλφέιγ!

Απόλαυση στη στιγμή!
Η γλυκιά ιδέα που συμπληρώνει τη σειρά προϊόντων ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ. Πρόκειται για την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ, η οποία παρασκευάζεται εύκολα και γρήγορα, χωρίς βράσιμο. Απλά χτυπάμε με κρύο γάλα για 5 λεπτά και έχουμε στη στιγμή την πιο αφράτη και νόστιμη crme patisserie για να φτιάξουμε τάρτες, προφιτερόλ, εκλέρ και πεντανόστιμα σπιτικά μιλφέιγ!

Η Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ είναι φτιαγμένη με αγνά υλικά και μπορούμε να τη βρούμε σε 3 απολαυστικές γεύσεις:

Βανίλια, Σοκολάτα και Μιλφέιγ.

Τι έχουμε:

Για τις μαρέγκες:

  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη, άχνη
  • 4 ασπράδια αβγών
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 φλιτζ. νερό
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • 1 λαδόκολλα
  • σακούλα ζαχαροπλαστικής

Για την κρέμα:

  • 1 συσκευασία Κρέμα ζαχαροπλαστικής Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
  • 400 ml γάλα

Για το γαρνίρισμα:

  • Σιρόπι σοκολάτας Γιώτης

Τι κάνουμε:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό λεμονιού εως ότου η καραμέλα αρχίζει να δένει. Παράλληλα χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες και ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε την καυτή καραμέλα σε συνεχή ροή και χτυπάμε, έως ότου η μαρέγκα δέσει. Αφήνουμε να κρυώσει καλά η μαρέγκα για περίπου 1/2 ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 110οC. Στρώνουμε τη λαδόκολλα σε ένα ταψί, γεμίζουμε με τη μαρέγκα μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε πάνω στη λαδόκολλα ροζέτες, φροντίζοντας να αφήσουμε μια λακουβίτσα στη μέση (βλέπε φωτό). Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Οταν ψηθούν, βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί και αφήνουμε να κρυώσουν. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Σοκολάτα Γιώτης με το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με την κρέμα και φτιάχνουμε μια ροζέτα μέσα στη λακουβίτσα κάθε μαρέγκας. Γαρνίρουμε με το Σιρόπι Σοκολάτας Γιώτης και σερβίρουμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ