Υλικά
- 10 κυδώνια
- 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Πλένετε καλά τα κυδώνια, τα καθαρίζετε και βγάζετε τους σπόρους τους από μέσα (Προσοχή! Δεν τα πετάτε!).
2. Τοποθετείτε τα κυδώνια σε μια λεκάνη με νερό και λεμόνι, για να μη μαυρίσουν.
3. Βάζετε τα φλούδια και τα σπόρια σε λίγο νερό και τα βράζετε.
4. Μόλις βράσουν, αδειάζετε το ζουμί σε ένα ταψάκι.
5. Παίρνετε τα κυδώνια και τα τοποθετείτε στο ταψί με το ζουμί. Περιχύνετε προσεκτικά τα κυδώνια με το κρασί.
6. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τα ψήνετε στους 200ο C για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν).
7. Βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε παίρνοντας με ένα κουταλάκι από το ζουμί και περιχύνοντας το κάθε κυδώνι.