Φτιάξτε όμορφα γλυκάκια που θυμίζουν νιφάδες χιονιού και ξεχωρίζουν για την ανάλαφρη και δροσιστική γεύση της μέντας. Προτιμήστε τα λευκά ή ελαφρώς χρωματισμένα προς το ανοιχτό πράσινο. Tοποθετήστε τα σε εντυπωσιακά γυάλινα βάζα ή σε χάρτινα πακετάκια δεμένα με κορδέλα και σερβίρετέ τα σε πιατέλες.
ΘA XPEIAΣTEITE 1 ασπράδι αβγού, 450 γρ. ζάχαρη άχνη, 3-4 σταγόνες άρωμα μέντας, Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Steps
1. Xτυπήστε το αβγό έως ότου γίνει αφράτο και προσθέστε την άχνη ζάχαρη έως ότου σταθεροποιηθεί το μείγμα. Pίξτε τις σταγόνες της μέντας. Aν θέλετε, μοιράστε το μείγμα στα δύο και χρωματίστε το μισό.
2. Kοσκινίστε την άχνη ζάχαρη σε μια επιφάνεια και ζυμώστε ελαφρά το μείγμα σε μια στρώση. Φτιάξτε μικρές μπάλες ή άλλα σχήματα.
3. Διακοσμήστε τα με ζαχαρώδη μοτίβα της επιλογής σας και αφήστε τα να στεγνώσουν και να σταθεροποιηθούν σε δροσερό μέρος για 24 ώρες. 4. Tυλίξτε τα σε πακετάκια ή τοποθετήστε τα σε αεροστεγή βάζα.
Από το βιβλίο home-made Christmas της Tessa Evelegh, εκδόσεις Cico Books (βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου).