Υλικά
- 300 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 τετράγωνο Βιτάμ λιωμένο στα μικροκύματα
- 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 αβγό
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 βάζο του 1/2 κιλού γλυκό τριφτό κυδώνι αραιωμένο σε σιγανή φωτιά με λίγο νεράκι (να μην είναι πολύ πηχτό και να απλώνεται εύκολα στο ταψί)
- 2 χούφτες αμύγδαλα φιλέ
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι απλό για το πασπάλισμα του ταψιού
- Ελάχιστο βούτυρο για να αλείψετε το ταψί πριν από το αλεύρωμα
Εκτέλεση
1. Ανακατεύετε το αλεύρι, το βούτυρο λιωμένο, τη ζάχαρη, το αβγό και το μπέικιν δημιουργώντας μια αφράτη ζύμη. Τη στρώνετε σε ταψάκι που έχετε προηγουμένως βουτυρώσει και πασπαλίσει με απλό αλεύρι.
2. Στρώνετε να πάει η ζύμη παντού πιέζοντας ελαφρά με τα δάχτυλα. Κατόπιν απλώνετε με ένα κουτάλι το κυδώνι και το σιρόπι του, ώστε να πάει παντού.
3. Από πάνω πασπαλίζετε με άψητο αμύγδαλο φιλέ κομμένο και ψήνετε μέχρι να ροδίσει το αμύγδαλο και η ζύμη γύρω γύρω.