Yλικά
- 8 λεπτές φέτες τυρί κατσικίσιο
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 2 αβγά χτυπημένα
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 100 γρ. αλεύρι για το πανάρισμα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 100 γρ. ρόκα
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΩΝ
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- ½ ποτήρι κρασί κόκκινο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
- 1 δαφνόφυλλο
- λίγο πιπέρι κόκκινο καυτερό
Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη μαρμελάδα κρεμμυδιών: Λιώνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τηγανίζουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τηγανίζουμε μέχρι να καραμελώσει. Ρίχνουμε το ξίδι, το κόκκινο κρασί, το δαφνόφυλλο και το καυτερό πιπέρι, και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να αποκτήσει υφή μαρμελάδας. Βγάζουμε την πέτσα από το κατσικίσιο τυρί. Φτιάχνουμε για κάθε άτομο ένα «σάντουιτς» με δύο φέτες τυρί και στη μέση από μία κουταλιά της σούπας μαρμελάδα κρεμμυδιού. Βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Ανακατεύουμε τη φρυγανιά μαζί με το θυμάρι. Πασπαλίζουμε το «σάντουιτς» κατσικίσιου τυριού με το αλεύρι, το βουτάμε στα χτυπημένα αβγά και έπειτα στη φρυγανιά. Βουτάμε ξανά στο αβγό και άλλη μία φορά στη φρυγανιά. Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Τηγανίζουμε τα τυράκια «σάντουιτς» σε βαθιά κατσαρόλα για 3 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανά. Σερβίρουμε με λίγη ρόκα ραντισμένη με μια βινεγκρέτ από balsamico, λάδι και αλάτι.
TIP: Το κρασί που χρησιμοποιούμε πρέπει να είναι καλής ποιότητας (αλλά όχι κάποιο παλαιωμένο). Ιδανικό θα ήταν ένα φρουτώδες κόκκινο, που θα δώσει χρώμα και άρωμα στο κρεμμύδι της μαρμελάδας.