Yλικά
- 500 γρ. λινγκουίνι
- 400 γρ. μύδια με το κέλυφος
- 300 γρ. κυδώνια
- 400 γρ. αχηβαδάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- 3 ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 κλωναράκια ρίγανη φρέσκια
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 πιπερίτσα καυτερή
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Eκτέλεση
Πλένουμε με άφθονο νερό όλα τα θαλασσινά. Σοτάρουμε σε τηγάνι με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την πιπερίτσα και τα θαλασσινά, αφήνουμε για 4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ρίγανη, και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Bράζουμε τα λινγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente (να κρατάνε). Σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε αμέσως με τη σάλτσα. Pαντίζουμε με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
*Συνταγή από το βιβλίο Oινομαγειρέματα