Υλικά
- 500 γραμμ. κολοκύθα καθαρισμένη
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας δυόσμος φρεσκοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αβγό χτυπημένο
- 2 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι
- Φρυγανιά τριμμένη
- Αλάτι
- Φρεσκοκομμένο πιπέρι
- Αλεύρι
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
1. Τρίβετε την κολοκύθα σε μπολ, προσθέτετε το κρεμμύδι τριμμένο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, τη μαργαρίνη, το αβγό και το κεφαλοτύρι.
2. Τα ανακατεύετε πολύ καλά με σύρμα ή με το χέρι και αλατοπιπερώνετε το μείγμα.
3. Ρίχνετε λίγη λίγη τη φρυγανιά μέχρι το μείγμα να σφίξει αρκετά, ώστε να πλάθεται σε κεφτεδάκια.
4. Πλάθετε τους κολοκυθοκεφτέδες, τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
5. Τους στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.