Με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική το νόστιμο αυτό λαχανικό ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο στη διατροφή των αρχαίων Ίνκας. Αυτό αποδεικνύουν και οι σπόροι ηλικίας 7.000 ετών που βρέθηκαν στο Μεξικό! Μέχρι πρόσφατα οι περισσότεροι τη γνωρίζαμε μέσα από τον κινηματογράφο, μάλλον ως ντεκόρ στο αμερικάνικο Ηalloween. Τα τελευταία χρόνια όμως η κόκκινη κολοκύθα έχει μπει δυναμικά στην ελληνική κουζίνα και διεκδικεί μερίδιο από τα παραδοσιακά και συγγενικά κολοκυθάκια. Ιδιαίτερα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, η κόκκινη κολοκύθα είναι εξίσου γευστική με τους «πράσινους συγγενείς» της. Σήμερα σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα, για να φτιάξετε πεντανόστιμες πίτες και όχι μόνο! Μικροί και μεγάλοι θα τη λατρέψουν!
Διατροφική αξία
Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες αλλά και σε:
- Πρωτεΐνη
- Υδατάνθρακες
- Βιταμίνη Β1, Β2, C
- Νιασίνη
- Φώσφορο
- Ασβέστιο
- Σίδηρο
- Κάλιο
- Νάτριο
Πού κάνει καλό