Τορτίγιας με πιπεριές

10.04.2008
Ιδανικές... για βραδιές με φίλους!

Τι έχουμε:

  • 1 συσκευασία Flour Tortillas Old El Paso
  • 1/2 κιλό κιμά από κοτόπουλο
  • 3 πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη)
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες, τριμμένες
  • 1 ποτηράκι τεκίλα
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 1 κουταλιά πάπρικα, γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Συνοδεύουμε με:

  • Nachips Old El Ρaso

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε κομματάκια.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, έως ότου χρυσίσουν.

Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε, έως ότου ασπρίσει.

Σβήνουμε με την τεκίλα, αφήνουμε για 3-4 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε, αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν, έως ότου απορροφηθούν τα περισσότερα από τα υγρά, και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Απλώνουμε σε μια επιφάνεια τις Flour Tortillas Old El Paso και με ένα κουτάλι βάζουμε 2-3 κουταλιές από το μείγμα σε κάθε πίτα.

Στη συνέχεια, στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα και τυλίγουμε κάθε πίτα σε ρολό.

Ρίχνουμε στο άνοιγμα κάθε τορτίγιας λίγα κομματάκια πιπεριάς και σερβίρουμε, συνοδεύοντας με Nachips Old El Ρaso.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα 1/2 βαζάκι Original Chunky Salsa Mild Old El Paso.

Το κατάλληλο κρασί: Μerlot.