Τι έχουμε:
- 1 μπούτι από αρνάκι (περίπου 1,5 κιλό)
- αλάτι
- πιπέρι
Για την κρούστα:
- 200 γραμ. τυρί έμμενταλ Entremont, τριμμένο
- 300 γραμ. αλεύρι
- 100 γραμ. μαργαρίνη
- 4 αβγά
- στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το αλατοπιπερώνουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαργαρίνη, τα 2 αβγά, το αλεύρι, το έμμενταλ Entremont, αλάτι και ζυμώνουμε, έως ότου η ζύμη γίνει ομοιογενής.
Στη συνέχεια, κρατάμε λίγη απο τη ζύμη και ανοίγουμε την υπόλοιπη σε λεπτά φύλλο με ένα πλάστη.
Βάζουμε το κρέας πάνω στο φύλλο της ζύμης και το τυλίγουμε.
Κατόπιν, το βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος,με το κλείσιμο του φύλλου προς τα κάτω και με τη ζύμη που κρατήσαμε, γαρνίρουμε την επιφάνειά του. (βλέπε φωτό)
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα υπόλοιπα αβγά με το αλάτι και με ένα πινέλο αλείφουμε με το μείγμα τη ζύμη.
Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.
Είκοσι λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ροδίσει η κρούστα.
Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε, συνοδεύοντας με σαλάτα της αρεσκείας μας.
Συμβουλή
Μπορούμε αν θέλουμε, να προσθέσουμε λίγη ρίγανη για περισσότερο άρωμα.