Γλυκιά κολοκυθόπιτα με σταφίδες

25.11.2010

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 2 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
  • 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:

  • 6 ποτήρια γλυκιά κολοκύθα (κομμένη σε μικρά κυβάκια)
  • 1/2 ποτήρι πλιγούρι
  • 1/2 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
  • 1/4 ποτηριού ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι σταφίδες

Εκτέλεση
1. Βάζετε όλα τα υλικά της γέμισης (εκτός από τις σταφίδες) σε μια λεκάνη, τα ανακατεύετε και τα σκεπάζετε με μια πετσέτα. Τα αφήνετε έτσι μέχρι την επόμενη μέρα.

2. Ετοιμάζετε τη ζύμη και ανοίγετε 2 φύλλα. Βάζετε το ένα σε πιρέξ και προσθέτετε τη γέμιση μαζί με τις σταφίδες.

3. Καλύπτετε με το άλλο φύλλο, αλείφετε με κρόκο αβγού (και λίγο γάλα), τρυπάτε με πιρούνι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

TIP: Είναι απολύτως αναγκαίο να ετοιμάσετε τη γέμιση από την προηγούμενη μέρα, ώστε η κολοκύθα να μαλακώσει και να «ψηθεί».