Μπαλίτσες με καρότο, καρύδα και κάρδαμο

06.04.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 35 κομμάτια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. καρότα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 400 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλιτζανάκι κονιάκ
  • 3/4 κουτ. γλυκού καρδάμωμο σε σπόρους τριμμένο

Eκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε λεπτά. Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά, ρίχνουμε τα καρότα και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους και να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τα 200 γρ. ινδοκάρυδο, τις βανίλιες, το κονιάκ και το καρδάμωμο. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες. Τις τυλίγουμε με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και σερβίρουμε.

Tips: Αν δεν μας αρέσει και τόσο το ινδοκάρυδο, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με ίδια ποσότητα τριμμένου καρυδιού ή αμύγδαλου. Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιούμε ξύσμα πορτοκαλιού αντί λεμονιού. ? Οι μπαλίτσες καρότου διατηρούνται στο ψυγείο για μία εβδομάδα.