ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 200 γρ. ασπρομανίταρα κομμένα στα τέσσερα
- 2 καρότα σε ροδέλες
- 2 κλωναράκια σέλινο
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 2 πατάτες σε μικρά κομμάτια
- 20 ml κρασί λευκό ξηρό
- 1 λάιμ (τον χυμό του)
- 500 ml ζωμό κότας
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 6 πίτες αραβικές
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Τσιγαρίζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τα κομμένα μανιτάρια, τα καρότα, το σέλινο, το κρεμμύδι και τις πατάτες για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό κότας και τα αφήνουμε να βράσουν καλά και να μαλακώσουν. Πολτοποιούμε με προσοχή τα λαχανικά μαζί με το ζουμί τους και επαναφέρουμε τη σούπα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον χυμό του λάιμ (και λίγο από το ξύσμα αν θέλουμε) και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση. Κόβουμε τις αραβικές πίτες σε κομματάκια, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και ρίγανη, και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 8 λεπτά. Σερβίρουμε τη μανιταρόσουπα με τις ψημένες αραβικές πιτούλες.
Tip: Αν πρόκειται να ετοιμάσουμε τη μανιταρόσουπα για ένα γεύμα στο σπίτι μας, μπορούμε να της προσθέσουμε, επίσης, μία σκελίδα σκόρδο και δύο φέτες ψιλοκομμένο μπέικον.