Σφολιατάκια με ντομάτα, τυρί cottage και βασιλικό

03.12.2010

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 20 κομμάτια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 πακέτο σφολιατάκια στρογγυλά
  • 400 γρ. cottage cheese ή ανθότυρο
  • 20 φύλλα βασιλικού
  • 20 ροδέλες ντομάτας (4 ντομάτες περίπου)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε τα σφολιατάκια σε λαμαρίνα που έχουμε βουτυρώσει καλά ή την έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Κατόπιν, τρυπάμε με πιρούνι το κάθε σφολιατάκι και βάζουμε πάνω στο καθένα από 1 κουταλάκι cottage cheese, 1 φύλλο βασιλικού, μία ροδέλα ντομάτας και πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 180°C.

Tip: Αυτό το σνακ έχει λίγες θερμίδες και γεμάτη γεύση. Αν θέλουμε μια γεύση πιο πικάντικη, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τυρί που είναι χαμηλό σε λιπαρά με μια γραβιέρα της αρεσκείας μας.