Υλικά
- 1 κούπα τραχανάς ξινός χειροποίητος
- 1 κούπα φρέσκο γάλα πλήρες
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- 2 λίτρα νερό περίπου
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βάζετε το νερό να βράσει, προσθέτετε το γάλα, το αλατοπίπερο και τον τραχανά.
2. Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για περίπου 15-20 λεπτά.
3. Κατεβάζετε και προσθέτετε 1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο και ανακατεύετε.
4. Βάζετε σε κάθε μερίδα μπόλικο φρυγανισμένο ψωμί και φέτα και σερβίρετε τη σούπα καυτή.