Κλασική σούπα

18.11.2010

Υλικά

  • 1 κούπα τραχανάς ξινός χειροποίητος
  • 1 κούπα φρέσκο γάλα πλήρες
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 λίτρα νερό περίπου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάζετε το νερό να βράσει, προσθέτετε το γάλα, το αλατοπίπερο και τον τραχανά.

2. Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για περίπου 15-20 λεπτά.

3. Κατεβάζετε και προσθέτετε 1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο και ανακατεύετε.

4. Βάζετε σε κάθε μερίδα μπόλικο φρυγανισμένο ψωμί και φέτα και σερβίρετε τη σούπα καυτή.