Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 25 λεπτά
Υλικά για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες ανοιξιάτικες μικρές
- 4 αβγά βρασμένα σφιχτά
Για τη SAUCE
- 200 γρ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι 2%
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα καυτερή
- 1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα)
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατατούλες -αν θέλουμε, τις αφήνουμε με τη φλούδα. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε λίγο. Κόβουμε τα αβγά στα τέσσερα. Xτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της sauce. Aφού κρυώσουν λίγο οι πατάτες, τις ανακατεύουμε με τη sauce, τις τοποθετούμε σε μπολ και βάζουμε από πάνω τα αβγά.