Μαρουλοσαλάτα με πορτοκάλι

11.05.2010

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Υλικά για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας:
εύκολη

Υλικά

  • 1 μαρούλι μεγάλο καθαρισμένο
  • 2 πορτοκάλια (μόνο την ψίχα τους)
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ

Για τη SAUCE

  • 3 κουτ. σούπας ξίδι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • αλάτι, μπούκοβο

Εκτέλεση
Πλένουμε, στεγνώνουμε και ψιλοκόβουμε το μαρούλι και τα κρεμμυδάκια. Kόβουμε την ψίχα των πορτοκαλιών σε φέτες. Pίχνουμε τη ζάχαρη σε τηγανάκι. Μόλις αρχίσει να καραμελώνει, προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Aφήνουμε για 1 λεπτό το μείγμα, το αδειάζουμε σε λαδόκολα και το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει. Xτυπάμε τα υλικά της sauce στο μπλέντερ και τη ρίχνουμε στο μπολ με το μαρούλι, τα κρεμμυδάκι και τα πορτοκάλια. Σπάμε από πάνω την καραμέλα με τα αμύγδαλα σε μικρά κομμάτια και σερβίρουμε.