Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: μέτρια
Υλικά
- 400 γρ. baby σπανάκι
- 2 ντομάτες
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη
- 1/4 φλιτζανιού ελιές μαύρες
- 2 λεμόνια
Για τη SAUCE
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Kόβουμε τις ντομάτες όπως στη χωριάτικη σαλάτα. Τις ψήνουμε στον φούρνο με αλάτι, πιπέρι και λάδι για 40 λεπτά περίπου, και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Kαθαρίζουμε τα λεμόνια (μόνο καθαρή ψίχα, χωρίς κουκούτσια) και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Xτυπάμε όλα τα υλικά της sauce. Tοποθετούμε σε σαλατιέρα το σπανάκι, το λεμόνι και τις ντομάτες. Περιχύνουμε με τη sauce και τελειώνουμε με τις ελιές και την κάππαρη ξαρμυρισμένη.