Προετοιμασία: 15 λεπτά
Υλικά για 6 άτομα
Βαθμός δυσκολίας: εύκολη
Υλικά
- 650 γρ. κουκιά φρέσκα
- 3/4 φλιτζανιού δυόσμο φρέσκο
- 50 γρ. αμύγδαλα εφιλέ
- αλάτι, πιπέρι
Για τη SAUCE
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 5 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κουκιά και αφαιρούμε τις ίνες τους. Τα βράζουμε σε κατσαρόλα για 5 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Xτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά της sauce και περιχύνουμε με αυτήν τη σαλάτα, πασπαλίζουμε με τον δυόσμο ψιλοκομμένο και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα αμύγδαλα.