Π όσο εύκολο είναι άραγε να αντισταθεί κανείς στη γαστρονομική... υπερπαραγωγή του σεφ Wolfgang Puck; Η γκάμα ποικίλλει από ασιατικά burgers με βοδινό και μπαχαρικά μέχρι φιλέτα άγριου σολoμού με chutney μέντας και κόλιαντρου και μαρινάδα tandoori, κινέζικη πάπια με sauce δαμάσκηνου και Chinois pancake, γαρίδες με τζίντζερ και λάιμ ή ζωμό κοτόπουλου με φρέσκο θυμάρι. Και όλα αυτά ενώ ο μέγας Puck είχε την πρώτη μαγειρική του εμπειρία στο πατρικό του σπίτι ως βοηθός της μητέρας του... Αργότερα, εκπαιδεύτηκε από τον Raymond Thuillier στο «L’Oustau de Baumaniere» στην Προβηγκία, για να αναλάβει ?διόλου τυχαία? τη θέση του σεφ στο «Hotel de Paris» του Μονακό και στο «Maxim’s» στο Παρίσι! Η καριέρα του απογειώθηκε στο δικό του «Spago», στο Μπέβερλι Χιλς, ενώ σήμερα έχει φτάσει να διευθύνει μια τεράστια σειρά εστιατορίων. Η αγάπη του για τα φρέσκα βότανα και τα οργανικά προϊόντα, οι συνδυασμοί δυσεύρετων και απλών υλικών και η άφταστη τεχνογνωσία ?με ισχυρές δόσεις φιλοδοξίας και επιχειρηματικού ταλέντου? είναι το μυστικό της επιτυχίας του.
Aπό τον ΓIΩPΓO ΠAΠAXATZH