Μήλο
- Σχετικά χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα.
- Πλούσιο σε οργανικά οξέα, φλαβονοειδή, μηλικό οξύ, φυτικά οιστρογόνα και φυτικές ίνες, όπως η πηκτίνη.
- Δραστηριοποιεί το πεπτικό σύστημα και τις εντερικές λειτουργίες.
- Μειώνει τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα.
- Βοηθάει στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου.
- Καταπραΰνει αλλεργίες και αναπνευστικά προβλήματα.
- Ανακουφίζει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.
- Ασφαλής επιλογή για πάσχοντες από τροφικές αλλεργίες.
Μπανάνα
- Καλή πηγή γλυκόζης, φρουκτόζης και φυτικών ινών.
- Υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο.
- Περιέχει βιταμίνες Α, Β6 και C, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο και φώσφορο.
- Χωνεύεται εύκολα.
- Ανεβάζει γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
- Αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης.
- Δρα αγχολυτικά και τονωτικά.
- Ελαττώνει τη σωματική και πνευματική κόπωση.
- Μειώνει την επιθυμία για γλυκά.
- Βοηθάει στην αντιμετώπιση των κραμπών.
- Συμβάλλει στον έλεγχο της υπέρτασης και στη βελτίωση της λειτουργικότητας του εντέρου.
Συμπέρασμα: Και τα 2, είναι απαραίτητα. Εντούτοις: Η μπανάνα είναι προτιμότερη έπειτα από σωματική δραστηριότητα, ή όταν επιθυμούμε κάτι γλυκό. Ενδείκνυται σε αθλητές, σκληρά εργαζόμενους, υπερτασικούς με αυξημένες ανάγκες σε κάλιο. Το μήλο βοηθά σε δίαιτα αδυνατίσματος και είναι καλή επιλογή για διαβητικά, καρδιοπαθή ή αλλεργικά άτομα. Η καθημερινή κατανάλωση 1-2 μήλων με τη φλούδα μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου. Δυστυχώς, εξαιτίας της χρήσης φυτοφαρμάκων πρέπει να τα ξεφλουδίζουμε ή να επιλέγουμε βιολογικά μικρού μεγέθους και να τα πλένουμε καλά.