Πρασόπιτα

22.04.2010

Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζ. λάδι
  • 2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/2 κιλό φύλλο χωριάτικο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. βούτυρο
  • 1 ματσάκι άνηθος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 4 αβγά
  • 1/4 κιλό τυρί φέτα

Εκτέλεση

1. Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια

2. Ρίχνετε τα πράσα ψιλοκομμένα και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό.

3. Στο μεταξύ λιώνετε τη φέτα με ένα πιρούνι και ρίχνετε σ’ αυτήν τα αβγά αφού τα χτυπήσετε. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

4. Λιώνετε το βούτυρο και βουτυρώνετε το ταψί. Στρώνετε τα μισά φύλλα, αφού πρώτα τα βουτυρώσετε ελαφρά. Φροντίστε να καλυφθεί όλο το ταψί.

5. Ρίχνετε τα πράσα και τα απλώνετε προσεκτικά, για να μη σχιστεί το φύλλο από κάτω.

6. Από πάνω ρίχνετε το μείγμα της φέτας με τα αβγά και ανακατεύετε.

7. Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα και γυρίζετε αυτά που περισσεύουν έξω από το ταψί προς τα μέσα.

8. Κόβετε πολύ προσεκτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό.

9. Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα περίπου σε μέτριο φούρνο.