Χορτοκεφτέδες

15.10.2012
Πλένουμε 1 κιλό άγρια χόρτα και μυρωδικά (καυκαλήθρες, τσουκνίδες, βρούβες, μυρώνια, ζοχούς, μάραθο και ό,τι άλλο βρούμε στην αγορά) και 2 πράσα ψιλοκομμένα.
Πλένουμε 1 κιλό άγρια χόρτα και μυρωδικά (καυκαλήθρες, τσουκνίδες, βρούβες, μυρώνια, ζοχούς, μάραθο και ό,τι άλλο βρούμε στην αγορά) και 2 πράσα ψιλοκομμένα. Στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα, τα βάζουμε σε σουρωτήρι, προσθέτουμε λίγο χοντρό αλάτι και τα τρίβουμε με τα χέρια μέχρι να μαραθούν. Mουλιάζουμε σε ζεστό νερό μισό φλιτζάνι τραχανά να μαλακώσει. Πλάθουμε τα χόρτα με τον τραχανά (αφού τον έχουμε στραγγίξει) και 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη. Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. Συνοδεύουμε με μια σάλτσα φτιαγμένη από 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, λίγη πάπρικα, δυόσμο ψιλοκομμένο, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το ξύσμα ενός λεμονιού και ελάχιστο από τον χυμό του.