Ελιομπουκιές

08.04.2010

Υλικά

  • 500 γραμμ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 ποτήρι νερού φρέσκος χυμός πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
  • περίπου 50-60 ελιές γεμιστές με πιπεριά Φλωρίνης

Εκτέλεση

1. Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και ρίχνετε το πορτοκάλι και το λάδι. Τα ζυμώνετε ελαφρά μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.

2. Παίρνετε ένα μικρό κομματάκι ζύμης στη χούφτα σας και το πλάθετε.

3. Τοποθετείτε στο κέντρο μια ελιά και πλάθετε γύρω της τη ζύμη μέχρι να καλυφθεί.

4. Βάζετε τις μπουκίτσες σε ένα ταψί του φούρνου που το έχετε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνετε στους 180° C μέχρι να ροδίσουν.