Yλικά
- 1 κόκορα (περίπου 2½ κιλών) κομμένο σε μερίδες
- 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ κουτ. σούπας ρίγανη
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 1 κιλό ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Eκτέλεση
Βάζουμε τις μερίδες του κόκορα σε κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν. Ρίχνουμε και όλα τα υλικά της συνταγής εκτός από τις τριμμένες ντομάτες. Σιγομαγειρεύουμε τον κόκορα για 70 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι, και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Συνοδεύουμε με χυλοπίτες που περιχύνουμε με σάλτσα και τριμμένη μυζήθρα.