Yλικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 2 αβγά χτυπημένα με ελάχιστο νερό
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
Eκτέλεση
Αφήνουμε τη σφολιάτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ξεδιπλώνουμε και τα 2 φύλλα σφολιάτας στον πάγκο και τα αλείφουμε με τα χτυπημένα αβγά. Πασπαλίζουμε με αρκετή ζάχαρη και κανέλα. Tοποθετούμε το ένα φύλλο κάθετα στον πάγκο μας και το τυλίγουμε, ξεκινώντας ταυτόχρονα από τις δύο πλαϊνές πλευρές του, σε δύο ομόκεντρα ρολά τα οποία θα ενώνονται στο κέντρο του φύλλου. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το άλλο φύλλο. Bάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά μέχρι να σφίξει πάλι η σφολιάτα. Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι το κάθε ρολό σε φέτες πάχους 1 εκατοστού και τα αραδιάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολα, αφήνοντας ανάμεσα κενό 2 εκατοστών. Φουρνίζουμε για 15 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί τέλεια η σφολιάτα.